L’Ajuntament activa de nou les brigades per reparar els desperfectes de l’espai públic

  0
  brigades.jpg

  08/03/2017 – Una vintena de persones, a través de plans d'ocupació de sis mesos o un any, s'encarregaran de petites actuacions a carrers i places.

  19 treballadors conformen les Brigades d’Actuació Immediata (BAI) que s’encarreguen des de fa un mes d’efectuar petites reparacions urgents a l’espai públic. Les brigades estan coordinades tècnicament per l’empresa municipal Engestur, i formen part de dos plans d’ocupació per a persones més grans de 45 anys i 55 anys en situació de desocupació de llarga durada.

   

  Des de fa unes setmanes treballen a la ciutat cinc brigades formades per tres persones cadascuna, que realitzen petites reparacions urgents com l’arranjament d’esvorancs de les voreres, rampes per millorar l’accessibilitat o cobriment d’escocells. Una de les novetats d’enguany és que hi ha una brigada, de quatre persones, que s’encarrega de la pintura dels bancs públics, començant pels situats als parcs de la ciutat. Aquests quatre treballadors estaran tot un any, mentre que la resta de la plantilla romandrà durant sis mesos.

   

  El regidor d’Espais Públics i Mobilitat, Francesc Duran, ha destacat l’augment d’efectius i pressupost dedicats al manteniment i millora de l’espai públic. Les brigades compten amb un pressupost de 184.000 euros, una partida lleugerament superior a la de les darreres brigades d'actuació. Aquest programa també incorpora l'augment de sou per als treballadors, que és d'un mínim de 1.000 euros.