L’Ajuntament comença a enderrocar els bars musicals de Can Ribó

  0
  Enderroc 1.JPG

  02/06/2014 –  Dissabte van començar els treballs d’enderrocament dels locals d’oci ubicats a la carretera de Mataró; els treballs d’enderrocament duraran 3 mesos, aproximadament.

  Dissabte van començar els treballs d’enderrocament dels locals d’oci ubicats a la carretera de Mataró, al barri de Canyadó. L’enderroc de les naus de l’antiga Cordelería Doménech, que estan situades a tocar de la via del tren, suposarà obrir la ciutat al mar en un tram de 265 metres visible des de la carretera de Mataró. Els treballs d’enderrocament duraran 3 mesos, aproximadament.

   

  El terreny que quedarà lliure està destinat, segons el Pla Especial de la Façana Marítima, a ser un aparcament a cel obert, tot i que també pot acollir altres usos com pistes esportives i espais de passeig.

   

  Les diverses edificacions que conformen el complex es van construir l’any 1921. L’any 1986 va finalitzar l’activitat industrial de corderia i, des d’aleshores, els diferents locals havien acollit diversos bars musicals i discoteques, a més de magatzems municipals. Aquesta antiga nau industrial ha estat expropiada per l’Ajuntament de Badalona, que n’ha pres possessió el passat 22 de maig.

   

  Trasllat de mosaics al Museu de Badalona

  En aquestes edificacions hi ha dos mosaics amb la retolació de la “Cordelería Doménech” que es conservaran. Aquests mosaics, que estan situats als extrems de la façana del Torrent Vallmajor, s’extreuran i es traslladaran al Museu de Badalona. Van ser realitzats per Lluís Brú, que també va ser l’autor dels que hi ha al Palau de la Música, a Barcelona. Un d’ells mostra dos peixos blaus situats un damunt l’altra i que estan units mitjançant una corda.