L’Ajuntament descontaminarà i habilitarà la platja del Port per compensar els veïns de la Mora

  0
  IMG_0205.JPG

  13/03/2017 – Les obres del col·lector s'allargaran més de mig any i habilitar la platja de la Mora per a aquest estiu serà inviable.

  La Mora no podrà disposar de la seva platja aquest estiu. El govern ha descartat que el tram de costa on ara l'AMB està protegint el col·lector pugui estar disponible per a la temporada de bany. Per això apostarà per una nova via: descontaminar la platja del port, ubicada entre l'equipament portuari i els edificis del veïnat i tancada a dia d'avui, perquè el barri pugui disposar de platja.

   

  L'espai, situat entre el Moll Sud del port de Badalona i l’espigó perpendicular al carrer de la Mar Jònica, es troba inclòs en l’àmbit portuari i necessita ser condicionat, tant pel que fa a l’obertura de nous accessos, com de tractament de la sorra, atenent el seu passat industrial.

   

  Les obres de protecció del col·lector s'allargaran durant més de mig any, i l'habilitació del mig quilòmetre de platja serà impossible. El regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, Àlex Mañas, assegura que tant Consistori com AMB mantenen els compromisos de cobrir les actuals obres amb una escullera, habilitar passos cap a la platja i abocar sorra. No obstant, els terminis són massa amplis i admet que tot plegat no podrà estar enllestit els propers mesos.

   

  Els treballs de descontaminació s'acabaran finançant amb els diners corresponents a l'adjudicació de l'hotel del Port i que s'executaran de la mà de Marina Badalona. Mañas assegura que ja existeix un estudi preliminar fet i que els treballs podrien avançar relativament ràpid. Esperen poder obrir la platja durant la temporada de bany, probablement passat el mes de juny. De moment es desconeix el cost exacte.

   

  Els veïns arribaven escèptics a la reunió, a la qual no ha assistit cap tècnic de l'AMB per qüestions normatives, segons Mañas. La plataforma veïnal s'ha reunit aquesta setmana amb la directora de Costes de Catalunya, Maria Toledano, qui els havia avançat que disposar de la seva platja no seria possible per aquest estiu. Es queixen de la manca d'informació i les promeses incomplertes, i per això han exigit ser presents a properes reunions amb les administracions per estar informats de primera mà. Un dels portaveus del col·lectiu, Jorge Zuazo, reivindica que el barri ha de ser compensat.

  Els veïns es mostren escèptics

  La majoria de veïns celebra la notícia de recuperació d'aquest tram fins ara en desús, si bé es mostren escèptics i prudents. Es queixen de la manca d'informació i les promeses incomplertes, i per això han exigit ser presents a properes reunions amb les administracions per estar informats de primera mà. La plataforma, a més, afirma que, en casos d'obres com les del col·lector, l'administració local pot demanar compensacions, que es podrien traduir, per exemple, en abocaments de sorra periòdics per disposar de platja cada temporada.

   

  La plataforma crearà una comissió per desplaçar-se a l'AMB i ser informats de totes les obres que s'executen a l'entorn del col·lector des de fa uns dies. En dues o tres setmanes, veïns i govern es tornaran a citar en una nova reunió, on l'executiu espera poder donar detalls i terminis dels treballs d'habilitació de la nova platja.