L’Ajuntament enceta una campanya per plantar 150 arbres nous

  0
  Plantació arbrat.JPG

  09/01/2013 – La campanya finalitzarà el març; s'ha iniciat amb els arbres caducifolis i finalitzarà amb els d'origen semitropical.

  Badalona lluirà aquest mes de gener uns 150 arbres nous als carrers i places. L'Ajuntament ha iniciat una campanya de plantació i reposició que s’allargarà fins al mes de març, que ha començat amb la instal·lació dels arbres caducifolis i acabarà amb la dels arbres d’origen semitropical, que responen millor a la climatologia de la ciutat durant els mesos més càlids.

  La plantació d’aquest any està orientada a la reposició d’arbrat mort, així com la substitució d’alguns exemplars d’espècies que actualment estan presentant problemes com creixements desmesurats, fitopatologies i al·lèrgies.

  A l’hora de seleccionar el tipus d’arbre que es plantarà a cada espai se segueixen diversos criteris, com són les característiques ornamentals, la resistència a l’estrès hídric, als sòls calcaris, a la salinitat, així com l’amplada del carrer per evitar interferències amb façanes d’habitatges o d’accessibilitat de les persones.

  En paral·lel a aquesta campanya de plantació, l’Ajuntament de Badalona està estudiant la substitució progressiva d’arbrat molt envellit. Es tracta d’arbres plantats fa unes dècades i que, quan s’han desenvolupat, han causat problemes a les voreres i a les façanes d’edificis, a més de patir de forma freqüent plagues. Així per exemple, s’està estudiant la substitució d’alguns plataners, oms i pollancres, entre d’altres espècies.

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Sònia Egea, ha comentat que no es plantaran arbres a tots els escocells buits que hi ha a la ciutat ja que “l’estoc d’arbrat del qual disposa l’Ajuntament és limitat i, a més, la prioritat ha de ser la supervivència de l’arbrat que es planti”. “Com que aquests arbres necessiten durant el primer any un reg setmanal, és millor centrar-se en assegurar aquesta freqüència de reg, ja que així s’evitarà que quan arribi l’estiu s’acabin morint i s’hagin de tornar a plantar de nou”, ha afegit la regidora.