L’Ajuntament facilita la gestió de nous tràmits a través d’Internet

  0

  18/09/2012 – La campanya "Tràmits en línia" pretén fomentar l'ús de l'administració electrònica per dur a terme operacions tributàries, entre d'altres.

  L’Ajuntament de Badalona ha habilitat aquests dies nous tràmits electrònics que permetran als ciutadans realitzar moltes de les seves gestions a través de la web municipal. Els nous tràmits electrònics són bàsicament de gestió tributària i d’informació del padró, diligències més demandades. Entre les gestions que es poden dur a terme via electrònica hi ha la sol·licitud d’un volant de convivència o d’empadronament històric, el pagament electrònic d’un rebut o modificar dades tributàries, entre d’altres.

   

  L’objectiu d’aquest nou programa és estalviar temps als ciutadans i reduir cues a l’administració pública; a més, es pot realitzar el tràmit a qualsevol hora del dia, els 365 dies de l’any. Per la creació d’aquests nous serveis , en concret els de matèria tributària, s’ha aprofitat la plataforma tecnològica de la Diputació de Barcelona.

   

  L’únic requisit indispensable és posseir un certificat electrònic, un identificador digital que salvaguarda les dades personals de l’usuari en les seves transaccions; ve inclòs en els nous DNIs electrònics, però també es pot aconseguir a l’Ajuntament i al web www.idcat.cat.

   

  Per poder efectuar els tràmits electrònics, els ciutadans han d’accedir a l’apartat “Tràmits en línia” de la web municipal.

   

  Per fomentar l’ús de l’administració electrònica en la ciutat, l’Ajuntament també ha posat en marxa la campanya “Tràmits en línia”, amb l’edició d’una guia informativa on s’explica de manera molt simple els processos que ha de seguir un ciutadà per realitzar un tràmit electrònic a la web municipal. La guia es pot obtenir de forma totalment gratuïta a les biblioteques, centres cívics, oficines municipals de districte i edificis administratius de l’Ajuntament.

   

  Descarrega’t la guia en format PDF aquí