Creu Roja ajuda a famílies de Badalona i Santa Coloma a iniciar el curs

  0

  18/09/2012 – Uns 10.175 euros són repartits entre 117 infants d'ambdós municipis per costejar material escolar i esportiu; els beneficiaris són famílies amb ingressos mensuals iguals o inferiors a 500€.

  Creu Roja al Barcelonès Nord està duent a terme aquest mes de setembre el Programa d’Ajudes a l’Infància en situació de vulnerabilitat, que té per objectiu facilitar l’inici del curs escolar i pal·liar l’impacte de la crisi econòmica entre les famílies més necessitades de la zona. A travès d’aquest programa, subvencionat pel Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, s’estan distribuint als municipis de Badalona i Santa Coloma de Gramenet 179 ajudes que arribaran a 117 infants per sufragar costos de material esportiu i escolar.

   

  Uns 10.175€, d’un total de 180.000 per a tota Catalunya, es distribueixen als municipis del nord de la comarca. Les ajudes s’adrecen a famílies en situació de vulnerabilitat amb fills i filles d’entre 3 i 12 anys, amb ingressos inferiors o iguals a 500€ mensuals. La majoria dels beneficiaris han estat seleccionats de entre els usuaris de diferents programes d’actuació social i d’inserció laboral de Creu Roja Barcelonès Nord i amb la col·laboració dels serveis socials bàsics, les escoles i les AMPA.

   

  Els diners es distribueixen a través de la xarxa normalitzada de comerços de roba, material escolar o les pròpies AMPA de les escoles, que reparteixen els llibres. En el cas del vestuari esportiu, Creu Roja ha arribat a un acord amb Decathlon per tramitar les quantitats econòmiques en forma de targetes regal per valor d’un xandall i un parell de calçat esportiu que els beneficiaris podran bescanviar en qualsevol botiga d’aquesta marca comercial.

   

  Segons Creu Roja, la infància està acusant directament l’impacte de la crisi sobre el seu nucli familiar, com va poder constatar el primer estudi de l’Observatori de la Vulnerabilitat de juliol de 2011. L’estudi, que parteix d’una mostra d’usuaris dels projectes de lluita contra la pobresa de l’entitat, afirma que un 31% dels infants de les famílies enquestades no tenen llibres de lectura adequats per a la seva edat, un 55% dels menors no disposa de roba nova i un 30% de les famílies no els poden comprar un parell de sabates adequades.