L’Ajuntament haurà de pagar 150.000 euros als bombers voluntaris

  0
  54
  bombers.jpg

  12/05/2014 – El cos de protecció va dur a terme uns 10.000 serveis durant els sis anys que va estar lligat al Consistori, entre 2004 i 2010.

  El 2004 va ser ‘fundat’ oficialment el cos de Bombers Voluntaris de Badalona, un grup de protecció civil que va funcionar sota el paraigües de l’Ajuntament fins al 2010, quan va ser traspassat a la Generalitat; va arribar a ser integrat per un total de 61 persones i va realitzar uns 10.000 serveis dins d’aquest període. Es tracta d’una tasca per la qual els seus membres no reben un sou pròpiament dit, però sí unes pagues de compensació, segons estableix el reglament que regula la seva activitat. Durant els quatre anys lligats al consistori badaloní, els voluntaris només van rebre un pagament, l’any 2006. Finalment, i degut a la situació, un grup de l’entitat de protecció va iniciar un procés de reclamació que va desembocar en una denúncia. Ara, el Contenciós-Administratiu de Barcelona ha dictat sentència i obliga l’Ajuntament de Badalona a liquidar totes les compensacions acumulades.

   

  Segons l’acte, Badalona ha de retornar als Bombers Voluntaris una quantitat lleugerament superior als 150.000 euros, inclosos interessos i costes judicials, en un període de dos mesos. Les compensacions a retornar, entre un total d’unes 25 persones (a les quals es podria anar sumant algun més), oscil·len entre els quasi 500 euros, la més petita, i 13.000, la més voluminosa, sense opció a cap mena de recurs, ja que cap d’elles supera els 30.000€. De no rebre els pagaments en el termini establert, explica l’advocat del col·lectiu i també membre del propi cos de bombers, demanaran l'embargament dels béns patrimonials de l’Ajuntament, ja que, diu, porten molts anys reclamant un reconeixement que ningú els ha ofert i ara no estan disposats a negociar.

   

  L’alcalde Garcia Albiol explica que l’Ajuntament es veu, després d’aquesta sentència, amb un “marró” a sobre degut a la gestió que els anterior governs van fer d’aquest afer, que ara obligarà a desembutxacar, en dos mesos, més de 150.000 euros.