Tom Carr revisa a El Carme l’obra de Carles Buïgas

  0
  19
  Expo Tom Carr al CC El Carme 2.JPG

  12/05/2014 – La mostra recull la mirada de l’artísta Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas, el creador, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc.

  El Centre Cultural El Carme de Badalona acull l’exposició Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas. La mostra recull la mirada de l’artísta Tom Carr sobre l’obra de Carles Buïgas, el creador, entre d’altres, de la Font Màgica de Montjuïc. L’exposició està produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat, l’Ajuntament de Badalona, el Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona i el Museu d’Art de Cerdanyola i es podrà veure al CC El Carme durant els mesos de maig, juny i juliol.

   

  La mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork, format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas, que compten també amb l’aportació de l’artista de Badalona Marcel Rubio Juliana.

   

  En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip i ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.

   

  L’obra que porta el mateix títol que l’exposició i que ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, Ecos de Carles Buïgas (2013), esdevé eix principal de la mostra i per mitjà d’un seguit de projeccions ens mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.

   

  Mentre duri l’exposició, del 8 de maig al 27 de juliol de 2014, les formes de l’edifici del Centre Cultural El Carme, amb una estètica trencadora, es veuran transformades a les nits a partir d’una intervenció del TCteamwork, que aconseguirà capgirar la blancor de l’edifici a través d’una intervenció lumínica que omplirà de color els volums de l’edifici.

   

  Programa d’activitats

   

  28 de maig: Conferència “Carles Buïgas, el mag de l’aigua i la llum”. A càrrec de Txema Romero, director del Museu d’Art de Cerdanyola. Txema Romero ens parlarà de l’obra i la trajectòria vital i artística d’aquest creador que va treballar en gran quantitat de projectes, alguns d’ells utòpics i altres que han arribat fins als nostres dies com la Font Màgica de Montjuïc.

   

  15 de juny: Visita guiada a càrrec de Tom Carr. Tom Carr realitzarà una visita guiada i comentada per a l’exposició que possibilitarà un major coneixement de les peces de la mostra i de les instal•lacions que la formen.

   

  20 de juny: Actuació de dansa Doppelgänger creació i interpretació del col·lectiu Big Bouncers (Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola). En aquesta peça, creada per interactuar amb la instal•lació del TCteamwork, es tracta el tema de la duplicitat a partir de dos cossos i les seves ombres. El jocs de llums i ombres que genera la creació de la instal•lació ofereixen diàlegs i suggereixen jocs i duplicitats.

   

  20 de juliol: Taller Light a càrrec de TCteamwork. Tom Carr, Massimiliano Moro, Lourdes Santandreu Planas i Marcel Rubio Juliana. L’equip TCteamwork, en el taller que fa dins la proposta de l’exposició, recull el testimoni de les figures del circ d’Alexander Calder i de la mateixa manera que les peces de l’exposició amplien l’eco del treball de Carles Buïgas, en el taller s’amplifica l’eco de la proposta de Calder i es fa realitat un nou circ amb les figures creades pels assistents al taller, tot apropant la proposta al món on el joc entre les llums i les ombres esdevé una realitat.