L’Ajuntament inicia la campanya informativa sobre el mosquit tigre

  0

  El Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona posa en marxa una campanya informativa per prevenir l’aparició del mosquit tigre.

  Per poder arribar a tota la ciutadania, s’han repartit pòsters i díptics informatius a tots els equipaments municipals, centres d’atenció primària i espais exteriors com marquesines. La campanya també es difon digitalment mitjançant web i xarxes socials.

  El mosquit tigre

  Aquest insecte és originari del sud-est asiàtic i té una mida entre dos i deu mil·límetres. Pot ser reconegut per les ratlles blanques al cap, el cos i les potes. Les seves picades són més nombroses i doloroses que les del mosquit comú.

  Posa ous a qualsevol lloc que contingui aigua estancada durant més de deu dies i quan comença la calor les primeres larves surten de l’ou i comencen a viure a la superfície de l’aigua.

  Concretament, són les femelles les que piquen i poden arribar a transmetre malalties com les produïdes pel virus del dengue, del chikunguya i del zika, on el mosquit tigre actua com a vector.

  Prevencions

  Alguns dels consells per evitar la reproducció del mosquit són la no acumulació d’aigua en zones de drenatge o canals de desguassos, evitar els forats i les depressions del terra on es pugui acumular aigua i buidar dos cops per setmana els recipients de l’exterior que puguin acumular aigua (joguines, cendrers, plats d’animals, etc).

  D’altra banda, es recorda a la ciutadania que per ajudar en el control del mosquit tothom que ho desitgi es pot descarregar l’aplicació mòbil “Mosquito Alert” i enviar alertes sobre punts on es detecti l’existència del mosquit o de llocs de cria.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí