Diego Navarro arriba al podi en el Campionat d’Espanya de Petanca

    0
    124

    Diego Navarro és un jugador badaloní de petanca que, durant el primer cap de setmana de juny, es va desplaçar a terres d’Almeria per participar en el campionat d’Espanya, en la modalitat de tripleta.

    El petanquer, de Sant Joan de Llefià, formava equip amb Aleix Macías, de Girona, i Rachid El Ouazany, de Santa Coloma. Iván Fernández era el jugador suplent d’aquesta tripleta. Malgrat ser jugador del club de petanca del seu barri, Navarro, juntament amb els seus companys, va competir en aquest campionat a les files del CP Montmeló, aconseguint la medalla de bronze, sumant aquesta a la ja aconseguida en el Campionat de Catalunya.

    Una lesió li va donar entrada a la petanca

    Navarro recorda els orígens en el món de la petanca “jo era jugador de futbol, però després de patir una greu lesió, el meu pare em va animar a practicar la petanca”. Amb 33 anys, el jugador badaloní ja disposa de força experiència competitiva: “vaig començar al meu barri, marxant a El Prat de Llobregat perquè hi havia més nivell. El fet de ser pare em va fer tornar a jugar a Llefià”

    La petanca també és un esport per a joves

    Molt sovint, la imatge que la societat pot tenir de la petanca és la d’una modalitat esportiva per a gent gran, ja que no requereix gaire esforç. Navarro trenca aquest estigma “En l’àmbit de la competició hi ha molta gent jove que practica la petanca. La mitjana d’edat pot anar dels 25 als 45 anys. Quan el meu pare em va inculcar el fet d’anar a jugar, jo també deia que només era per a gent gran. Quan vaig començar a competir la imatge era molt diferent.

    Ambiciós, però realista

    “Després de quedar tercers als campionats de Catalunya i d’Espanya, et planteges el repte de voler aconseguir alguna cosa més”, assegura Navarro, el qual no oblida el vessant social i personal. “El més important per a mi és continuar gaudint de la petanca amb els meus amics. També s’ha de tenir en compte que el fet de ser pare, fa que tingui menys hores per poder entrenar”

    El jugador de Sant Joan de Llefià recorda que en aquest tipus d’esport hi ha molt poca ajuda externa, “el club s’ha fet càrrec del viatge a Almeria, mentre que l’estada ha anat a càrrec de la Federació Catalana. La resta ens ho hem de costejar de les nostres butxaques”

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí