L’Ajuntament instal·larà llums de Nadal a 10 eixos comercials de la ciutat

  0
  71
  1.jpg

  18/11/2016 – El Consistori tancarà aquests dies l'adjudicació, a la que destinarà 21.000 euros.

  Badalona col·locarà llums de Nadal als 10 principals eixos comercials de la ciutat a finals de mes. L'Ajuntament invertirà uns 21.000 euros (comptant l'IVA) i adjudicarà la instal·lació de l'enllumenat els propers dies, en vistes de poder encendre'l oficialment el cap de setmana del 25-26 de novembre.

   

  La inversió procedeix de la partida que el govern local va obrir a participació a principis d'any amb el pressupost de 2016, un dels projectes de la qual era destinar recursos a il·luminar els carrers de caire comercial aquest Nadal, amb punts de LED.

   

  Tot i que la idea inicial era destinar més de 30.000 euros, les qüestions legals i la manca de temps han fet que finalment la quantitat sigui menor. Els 21.000 euros es troben en el límit perquè no s'hagi d'obrir un concurs públic i sigui considerat contracte menor, ja que haver de licitar una convocatòria suposaria uns terminis que impedirien tenir instal·lats els llums abans de desembre.

   

  De moment, i fins que no s'adjudiqui l'oferta els propers dies, es desconeix el nombre de punts de llums de que es disposarà i, per tant, quants en tocaran a cada carrer. El que sí es té clar és que es repartiran equitativament entre tots els eixos comercials, un total de 10.

   

  Per a alguns serà el primer cop en molt de temps que es col·loca enllumenat de Nadal, com ara Morera o Artigues, però també Sant Crist i Pau Piferrer, després d'alguns anys sense poder-ho fer. La federació de comerciants creu que es tracta d'una bona iniciativa que afegirà més ambient nadalenc als carrers o les botigues.

   

  No obstant, sí critica la gestió que s'ha fet i el poc marge amb que s'està acabant de tancar. I és que, a banda dels llums que pagui l'Ajuntament, cada associació de comerciants podrà instal·lar els seus punts. De fet, algunes entitats comercials avançaran l'encesa, com és el cas del passeig de La Salut, que aquest cap de setmana celebra una fira medieval i aprofitarà l'ocasió.