L’Ajuntament ofereix crèdits a interès zero a emprenedors i petites empreses locals

  0
  prestecs.jpg

  19/01/2017 – El Consistori i Acció Solidària Contra l'Atur gestionaran una partida de 270.000 euros per distribuir entre els sol·licitants.

  L’Ajuntament de Badalona, conjuntament amb la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur, concedirà préstecs retornables per a projectes empresarials que impulsin la creació i manteniment de l’ocupació a la ciutat. Un conveni de col·laboració posa en marxa aquesta actuació integrada de promoció activa de l’ocupació a Badalona que contempla també el disseny i realització d’un itinerari específic de formació, suport i acompanyament tècnic a projectes empresarials que generin llocs de treball estable i a llarg termini.

   

  La iniciativa posa a disposició una partida de 270.000 euros, que es repartiran en imports màxims de 25.000 euros, a un tipus d'interès del 0%. Els préstecs s'hauran de retornar en un termini màxim de tres anys i sis mesos a través de quotes i amortitzacions mensuals, amb possibilitat que siguin reduïdes els sis primers mesos. Els sol·licitants no necessitaran aval, sinó mostrar la viabilitat del projecte empresarial.

   

  Podran optar a aquesta ajuda emprenedors majors d'edat que engeguin un projecte a Badalona o petites empreses ubicades a Badalona que vulguin desenvolupar un nou producte o servei, ampliar o expandir els seus horitzons o implementar les TIC i la seva I+D.

   

  El present conveni entra en vigor en el moment de la seva signatura, i tindrà una durada de quatre anys. Dins d’aquest termini es farà la convocatòria del programa, es seleccionaran i formalitzaran els projectes que es finançaran, i es revisarà la gestió de la devolució dels préstecs. Al final del termini es tancaran els comptes i es farà la liquidació definitiva.

   

  Acció Solidària, més de 8,5 milions prestats en 35 anys

   

  Acció Solidària Contra l’Atur és una entitat sense ànim de lucre, inscrita al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya, va començar la seva feina el 1981. Administra un fons econòmic amb l’objectiu de crear nous llocs de treball, concedint préstecs sense interès per finançar projectes d’emprenedors. Trenta-cinc anys després ha concedit un total 3.204 préstecs per un import de 8.729.526 euros i ha creat 7.862 llocs de treball.