L’Ajuntament posa mesures per la revetlla de Sant Joan

  0
  la_foguera_de_sant_joan34904.jpg

  21/06/2012 – Com cada any, la platja serà un dels llocs més concorreguts la nit de Sant Joan i les mesures i recomanacions a prendre sempre són poques.

  L’Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu per tal de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d’aquest espai públic.

   

  Les Àrees de Seguretat, Convivència i Participació, de Medi Ambient i Sostenibilitat, de Via Pública i Mobilitat de l’Ajuntament de Badalona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona es coordinaran per garantir un ús cívic de l’espai de platja la nit de revetlla, facilitar la retirada de tots els residus presents tant a la zona de la platja com la del passeig marítim i accesos i possibilitar l’ús de la platja per a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí

   

  Les feines de neteja al litoral començaran a les 6 del matí del dia 24. Per aquest motiu, s’estableix que el límit d’horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.45 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l’espai de platja a través de megafonia. A partir de les 6 hores, la Guàrdia Urbana procedirà a desallotjar la gent que hi resti. La neteja s’iniciarà simultàniament a la platja dels Pescadors i a la del pont d’en Botifarreta i s’anirà avançant cap a la platja de la Barca Maria i cap a la platja del Coco, respectivament. 

   

  Els agents de seguretat aniran desallotjant a les persones que quedin a la platja i acompanyaran a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja.

   

  Per tal de facilitar les tasques de recollida de residus, s’ubicaran, a la plataforma

  del Manresà i a la zona de davant de l’Anís del Mono, contenidors del tipus banyera

  i de descàrrega lateral.

   

  L’operatiu comptarà amb la presència de 19 agents de la Guàrdia Urbana durant la nit de Sant Joan. A partir de les 6 del matí s’incorporaran 6 agents més. També hi haurà un coordinador de la Guàrdia Urbana i vuit agents dels Mossos d’esquadra

   

  L’empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona oferirà un servei extra de nit amb la presència de personal médic. 

   

  Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d’estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l’horari límit per descarregar mercaderies pels bars serà les 20 hores. 

   

  Per informar de l’operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.30 hores  i amb una freqüència de 5 minuts s’emetran missatges pel servei de megafonia. A les 6 hores s’informarà de l’inici de l’operatiu de neteja i es demanarà que la gent deixi l’espai lliure per facilitar les tasques de neteja.

   

  Queda totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

  Els accesos del Pont del Petroli i la passera que connecta amb el Port romandran tancats des de les 21 hores del dia 23 fins a les 10 hores del dia 24.

   

  L’Ajuntament de Badalona reclama la col•laboració de tothom per tal de poder utilitzar la platja, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l’endemà com a zona de bany. També recordar que cal recollir tots els residus generats i dipositar-los a les papereres i contenidors habilitats, evitar usos incívics que pertorbin l’ús d’aquest espai i evitar la instal•lació d’equips de música o altres no autoritzats, així com les acampades i les fogueres.

   

  La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea ha destacat que “s’han mantingut els mitjans humans i tècnics de l’any passat per tal de poder garantir que l’operatiu funcioni adequadament i, a més es vetllarà també per tal que el nou passeig Marítim no registri cap incident que malmeti el mobiliari nou”.

   

  Recordem que l’any passat a les platges badalonines es van retirar 10 tones de residus, quatre tones menys que durant la revetlla de l’any 2010.

   

  D’altra banda, l’Ajuntament de Badalona recomana seguir els consells de Protecció Civil per preparar les fogueres de la revetlla: no fer fogueres enlloc sense tenir l'autorització municipal corresponent i no situar-les a menys de 15 metres de la façana de cap edificación; està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d'espècies arbòries com si no, i a la franja de 500 metres que els envolta; cal vigilar el pas de les línies elèctriques, telefòniques, etc.; en cas de fer-la al carrer procurar que hi hagi obert un pas per als vehicles d'urgència; posar terra o sorra si el pavimento n es farà la foguera és d’asfalt; tenir en tot moment algun mitjà per apagar la foguera i vigilar que romangui apagada en finalitzar la festa.