L’Ajuntament prorroga el temps de vida del Consorci Badalona Sud

  0
  37
  20160721_123433.jpg

  31/01/2018 – Els estatuts fixaven la caducitat de l'ens ubicat a Sant Roc en el proper mes d'abril.

  El Ple ha aprovat aquesta setmana prorrogar l'existència del Consorci Badalona Sud de forma indefinida. El govern ha proposat una modificació del estatuts en aquest sentit, ja que els mateixos van fixar en l'inici de la seva activitat una data de caducitat, el proper mes d'abril. Atès que la situació sobre el futur del Consorci a dia d'avui és lleugerament incerta, ja que la Generalitat no pot atendre la seva part per la situació política actual, el Consistori prefereix deixar 'sine die' el final de la institució.

   

  Recordem que el Consorci és un òrgan format a parts iguals per Ajuntament de Badalona i Generalitat de Catalunya per desenvolupar projectes de creixement i millora social i econòmica de la part sud de la ciutat, sobretot de Sant Roc. El seu naixement es va produir el 2006 i és un instrument per facilitar la canalització de recursos cap al territori. “El problema és que del costat de la Generalitat ningú agafa el telèfon ara mateix”, lamenta el tinent d'alcalde Jose Téllez, en referència a l'absència de govern català a l'ús.

   

  El govern nega que hi hagi cap perill en la continuïtat dels projectes que gestiona el Consorci, els dubtes recauen sobre l'eina que els rep i implementa, el futur de la qual no es podrà dirimir fins que la Generalitat reprengui la normalitat. Serà llavors quan es pugui decidir què passa amb l'entitat.

   

  Ciutadans proposa integrar el Consorci a l'Ajuntament

   

  Emmarcat en aquest debat, Ciutadans ha proposat prorrogar la vigència del Consorci durant un any més per poder valorar la integració del Consorci dins l'estructura de l'Ajuntament. Els taronges plantegen una acció semblant a la de l'IMPO, els darrers mesos, que ha desaparegut com a empresa municipal i s'ha annexionat al Consistori. “Podríem reduir la burocràcia, aprofitar els recursos econòmics i mantenir les partides socials”, argumenta el regidor Juan Miguel López.

   

  En aquest sentit, Ciutadans s'ha oposat al Ple a la prorrogació indefinida. Igual que el PP, que creu que un any de pròrroga seria suficient per veure quin podria ser el futur del Consorci i quin paper vol jugar la Generalitat.

   

  Fonts del govern han explicat que no és possible fer una integració similar a la de l'IMPO, ja que el Consorci no és una societat autònoma de la Corporació, sinó un ens compartit amb la Generalitat. “No podem integrar el Consorci tal qual, perquè la Generalitat hi és representada. Com a molt es podria mirar de fer un acord amb el govern català o incloure els serveis del Consorci al Contracte Programa de Serveis Socials per mantenir els recursos. Tot i que també s'hauria de plantejar com quedaria el personal de l'ens”, relata el regidor de Salut, Francesc Ribot.

   

  El Consorci Badalona Sud ha tingut un pressupost de 721.250 euros el 2017, un 63% dels quals els va aportar l'Ajuntament i un 37%, la Generalitat. El 42% està destinat a despeses de personal, el 35%, a bens i serveis, mentre el 23% són transferències, sobretot a entitats socials.