L’alcaldessa Dolors Sabater patrulla amb la Guàrdia Urbana durant una nit del cap de setmana

  0
  56
  IMG_3013.JPG

  07/07/2015 – L'alcaldessa va acompanyar una patrulla d'un cotxe d'incògnit  la nit de divendres a dissabte per veure el servei de primera mà; ho ha explicat en una entrevista al Diari de Badalona.

  L’alcaldessa Dolors Sabater va acompanyar durant la nit del passat divendres una patrulla de Guàrdia Urbana d’incògnit per veure de primera mà els incidents que es produeixen durant un torn nocturn de cap de setmana i viure els problemes que es poden donar a les zones més complicades de Badalona. Així ho ha explicat en exclusiva aquest dilluns durant una entrevista concedida al Diari de Badalona, en la que li hem preguntat per les primeres decisions del nou govern en matèria de seguretat, qüestionades per alguns sectors de la ciutat, sobretot Xavier Garcia Albiol i el PP.

   

  “He patrullat, passejat i voltat per tots els barris durant una nit i he estat escoltant els serveis de la policia, i les patrulles responen i atenen els requeriments”. Sabater explica que, durant el servei, es van cremar dos cotxes i algun més es va veure afectat. “Tenim totes les dades d’aquests vehicles i s’està investigant perquè s’incendien. És molt lamentable, però és un tema que ja es produïa al mandat d’Albiol. Però comunicativament, la gent que abans no deia res, ara ho magnifica”. La batllessa creu que hi ha sectors polítics, sobretot vinculats al PP i a l’anterior alcalde, que estan intentant magnificar incidents per criticar la gestió de la seguretat del nou govern poques setmanes després de la constitució del nou Ajuntament.

   

  Posa com a exemple una baralla ocorreguda la setmana passada al barri de Llefià. La mateixa nit, Albiol va penjar fotos a les xarxes socials i la va qualificar de “batalla campal”. Sabater insisteix en què es va tractar d’un aldarull entre dues persones i que va ser atès molt ràpidament i amb normalitat per la Guàrdia Urbana. “Qui vulgui manipular, ho pot fer. Qui vulgui qualificar de ‘batalla campal’ una baralla entre dos veïns, ho pot fer. Farem un pla de comunicació per facilitar a la ciutadania les dades reals i puguin contrastar les mentides i els rumors”.

   

  Situació d’absoluta normalitat als carrers

   

  Dins d’aquesta situació d’enaltiment dels incidents a la via pública, l’alcaldessa de Guanyem també posa com a exemple els contenidors o cotxes cremats. En la línia de transmetre dades per tal de desmentir que la situació als carrers hagi pogut empitjorar per dissoldre la Unitat Omega, Sabater destaca que, per exemple, el nombre de vehicles i contenidors cremats durant el mandat del PP sempre va ser igual o superior al curs anterior al de la seva entrada. De 2011 a 2014, 141, 190, 138 i 165, pel que fa a contenidors, i 121, 95, 104 i 109, pel que fa a cotxes, mentre que l’any 2010 havien estat 95 vehicles i 127 contenidors. En aquest sentit, i a l’espera de conèixer les dades de 2015 per veure si les xifres segueixen la mateixa mitjana, assegura que els informes policials desprenen que “estem dins de l’absoluta normalitat” i que, de fet, la revetlla de Sant Joan, una nit complexa a nivell de seguretat, va haver-hi menys incidents que els anys anteriors. “Haver retirat la Unitat Omega no ha afectat negativament. La Omega mai va contribuir a evitar un incendi d’un vehicle, per exemple. Era un cos especial desaprofitat, que estava en un sol punt, i que ha passat a engrossir les patrulles territorials”.

   

  Aquest divendres, més informació i declaracions de l'alcaldessa a l'entrevista en exclusiva al Diari de Badalona.