La UGE Badalona assoleix dues plates i un bronze al campionats d’Espanya junior i de Catalunya cadet

0
    29

07/07/2015 – Blanca Gonzalez va aconseguir el títol de sotcampiona d'Espanya als 800 metres lliure, mentre que Marina Mas sotcampiona de Catalunya als 100 metres lliure.

El passat cap de setmana la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona va viure moments molt emocionants durant els Campionats d'Espanya juniors celebrats a Valladolid, on va participar la badalonina Blanca Gonzalez, i els Campionats de Catalunya cadets, celebrats a Granollers, on va participar Marina Mas, Eloi Ruiz, Andrea Vizuete i Maria Pascual.

El gran resultat ha estat protagonitzat per Blanca Gonzalez al alçar-se com a segona a la final dels 800 metres lliure dels Campionats d'Espanya juniors. Amb un temps de 2'09''10 no va poder superar a l'atleta que va guanyar amb 2'08''48. Tot i això, Gonzalez continua sent l'atleta que lidera el ranking nacional amb 2'08''47. Aquest resultat torna a situar a la badalonina a dalt d'un pòdium nacional, fet que no aconseguia des de cadet, on va aconseguir durant dos anys el títol de Campionats d'Espanya cadet a 1.500 metres oberts.

Èxit també als Campionats de Catalunya cadets, on Marina Mas a tornat a sorprendre alçant-se amb la segona posició a la prova de 100 metres lliure amb una marca de 12''59, amb un vent en contra de -1,7m/s, fet que recolza el seu gran estat de forma. Mas també va participar als 300 metres lliure on a la final va finalitzar en tercera posició. L'atleta sortia sense cap tipus d'oportunitat de pujar al pòdium, així que va decidir arriscar-se al màxim fent una sortida pràcticament al 100%. Fins als 200 metres anava en tercera posició, però als darrers metres les forces la van començar a fallar i va haver d'arribar en cinquena.

D'altra banda, Eloi Ruiz va fer una gran final aconseguint dos cinquens jocs, als 100 metres lliure i als 300 metres tanques, on tenia les opcions de lluitar per assolir la mínima per participar als Campionats d'Espanya cadets. I ho va aconseguir a les semifinals amb una gran marca de 42''86. A la final, sortint més ràpid, va ensopegar en una tanca i unes altres no les va agafar correctament i el temps se li va anar.

Per últim, Maria Pascual als 300 metres tanques, on no va poder passar a la final. A les semifinals va sortir molt ràpida, però no va aconseguir passar del tot les tanques.

Ara, aquesta setmana es celebra els Campionats de Catalunya absoluts on participaran tres atletes de la UGE Badalona: Blanca Gonzalez als 800 metres lliure, Marina Mas als 100 metres lliure i Fran Martínez als 10 quilòmetres marxa. I el proper cap de setmana tindran llocs els Campionats d'Espanya cadets on participaran Marina Mas als 300 i 100 metres lliure i Eloi Ruiz als 300 metres tanca.