L’AMB aportarà a Badalona més de 760.000 euros per lluitar contra la pobresa energètica

  0
  IMG_9120.JPG

  15/06/2015 – L’Ajuntament de Badalona rebrà en breu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona un total de 766.990 euros per als propers tres anys del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica.

  L’Ajuntament de Badalona rebrà en breu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona un total de 766.990 euros per als propers tres anys del Programa metropolità de mesures contra la pobresa energètica. Amb aquests diners, que procedeixen d'una subvenció finalista, l’Ajuntament podrà millorar les ajudes a les famílies en dificultats que no poden fer front als consums de subministraments bàsics de les seves llars.

   

  D'altra banda, l’Ajuntament va iniciar fa dies els tràmits per l’adhesió a un conveni que permetrà que el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) atengui a partir del proper mes de setembre les urgències i emergències socials que es produeixin a Badalona. Es tracta d'un conveni de col·laboració entre l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona per tal de garantir i donar als municipis metropolitans els serveis assistencials en l’àmbit de les emergències i urgències socials. L’Ajuntament té prevista una partida de 86.000 euros per posar-lo en funcionament.

   

  El CUESB és un servei d’atenció psicosocial permanent que funciona les 24 hores del dia els 365 dies de l’any. Aquest servei el presta un equip multiprofessional format, entre d’altres, per psicòlegs i treballadors socials que atén les urgències socials de les persones grans, dones maltractades i persones sense recursos. Pel que fa a les emergències, el servei atén les víctimes de situacions crítiques, com per exemple incendis, proporcionant l’ajut per cobrir les seves necessitats bàsiques, com són l’allotjament, l’alimentació i la salut.