L’AMB inaugura dues noves zones verdes a Badalona i a Montgat

  0

  L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha inaugurat aquest mes dos nous parcs en la zona nord, un d’ells a la ciutat de Badalona i l’altre en la veïna localitat de Montgat, ha informat l’organisme.

  Es tracta de dues zones que incrementen la diversitat d’espais públics en el territori i consoliden la infraestructura verda metropolitana que comparteixen quatre objectius: la millora de la qualitat ambiental, la gestió sostenible dels recursos, l’augment de biodiversitat i una més estreta connexió entre el teixit urbà i la naturalesa.

  El Parc de Can Bada de Badalona ocupa una superfície de 8.100 metres quadrats i està situat en l’antiga masia que li dóna nom, esfondrada en 2014, en una parcel·la del corredor verd del parc del Torrent de la Font. L’estructura d’aquest és resultat de la creació d’un conjunt de terrasses connectades entre elles per diversos recorreguts que permeten superar el desnivell entre la riera i la trama urbana, fent de transició entre ambdues.

  La intervenció s’ha fet amb materials permeables i un sistema de drenatge sostenible, de manera que l’aigua de la pluja segueix el seu cicle natural i es pot infiltrar en el subsòl. A més, s’han triat plantes autòctones o adaptades al clima de la zona per a plantar 54 arbres, entre els quals pins i alzines, així com dues palmeres.

  El parc de Can Bada compta amb una zona de jocs per a totes les edats, un sector per a fer exercici físic, bancs i deu aparcabicicletas.

  Per part seva, el Parc de la Riera d’en Font de Montgat està situat just abans de la desembocadura, entorn que ha estat transformat per a millorar l’accessibilitat, augmentar el caràcter natural de l’espai i incrementar el seu ús lúdic. Per a això, s’ha reduït la superfície pavimentada, s’han eliminat murs i s’han creat espais perquè creixin diferents espècies de vegetació, la qual cosa contribuirà a una millor absorció de l’aigua de la pluja i una disminució del risc de crescudes de cabal i inundacions.

  A la integració del parc se suma també la creació d’un prat mediterrani de 500 metre quadrats amb una selecció d’espècies adaptades a les precipitacions de la zona. En aquest cas, l’equipament compta amb graderies, una zona de jocs infantils amb tobogans, gronxadors i plataformes i una esplanada d’oci per a celebrar festes o actes.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí