L’AMB reduirà el preu de l’aigua un 2,4 % per la pressió de municipis com Badalona

  0
  37
  agua.jpg

  20/07/2016 – Les al·legacions de Badalona i altres municipis fan rectificar la postura inicial, que pretenia apujar el preu un 1,68%

  L'AMB ha acceptat les al·legacions presentades pels ajuntaments de Badalona i Cerdanyola contra la pujada de l’1’68% en la tarifa proposada per Aigües de Barcelona. Aquestes al·legacions han estat acceptades parcialment, juntament amb les que va presentar l'Ajuntament de Barcelona, per la qual cosa finalment l’AMB reduirà el preu de la tarifa de l’aigua un 2’4%.

   

  A més de la reducció de la tarifa reclamada en les al·legacions per incloure conceptes no susceptibles de ser inclosos al servei de subministrament domiciliari, l’AMB ha acceptat estudiar que el preu de l'aigua deixi de ser un preu fitxat per l'operador, com passa actualment, i esdevingui una taxa. Aquest canvi comportaria una sèrie de beneficis per als usuaris, ja que el preu no pot pujar per sobre del cost del servei, que és el màxim i la taxa s’aprovaria per ordenança municipal o metropolitana. En aquest sentit, la ciutadania de Badalona podrà beneficiar-se d'una factura de l'aigua més barata però, sobretot, començarà a ser usuària del servei i no client d'una empresa.