L’ambulatori de La Salut recuperarà part del servei de Pediatria

  0
  46
  IMG_9398.JPG

  11/02/2016 – Si les previsions es confirmen, l'ICS recuperarà una part de les consultes de Pediatria a La Salut després de Setmana Santa.

  El CAP de La Salut recuperarà el servei de Pediatria. Una part, almenys. Així ho ha explicat la Federació d’Associacions de Veïns a través d’un comunicat en el que concreta que la voluntat és recuperar els especialistes desplaçats al Gran Sol després de Setmana Santa, el 4 d’abril, previsiblement.

   

  “Un cop discutides a fons les alternatives, es va optar per garantir que la Pediatria torni a La Salut, redimensionant-la al número real d’usuaris”, explica la plataforma veïnal. La reestructuració es traduirà en una/una pediatra –en comptes dels tres professionals que hi havia abans- i una infermera pediàtrica, que consultaran tots els dies de la setmana –matins o tardes-. El retorn, diu la federació, respondrà a la necessitat del col·lectiu més afectat pel que fa a la distància des de casa seva a l’ambulatori del Gran Sol. L’ICS consultarà prèviament a cada família quina opció prefereixen; els càlculs sostenen que entre 800 i 1.000 nens i nenes podrien decidir-se pel CAP La Salut.

             

  Aquest ha estat l’acord pres després de diverses reunions entre l’ICS, el govern local, la FAV i les tres associacions de veïns directament implicades –Can Claris, Juan Valera i Verge de La Salut-. L’alternativa, consideren les entitats veïnals, “permet que La Salut i Gran Sol disposin d’una unitat de sis pediatres més les infermeres pediàtriques, al Gran Sol, amb garantia de consulta a La Salut”.