L’aprovació del cartipàs municipal continua en ‘stand by’ a poques hores del ple

  0
  8
  IMG_2017.JPG

  20/07/2015 – El ple extraordinari per debatre la nova distribució municipal, sous i càrrecs se celebra aquesta tarda a les 18 hores i, de moment, sembla no haver-hi acord total.

  L’aprovació del cartipàs serà una incògnita fins a darrera hora. El ple extraordinari per debatre la nova distribució municipal, sous i càrrecs se celebra aquesta tarda a les 18 hores i, de moment, sembla no haver-hi acord total. El darrer moviment va ser una contraproposta del govern, el passat dijous, que l’oposició va valorar divendres, després d’una setmana de trobades i diàleg. Tot semblava molt a prop i només la qüestió dels càrrecs de confiança i algun detall vinculat a les atribucions assignades als grups municipals separava l’entesa. No obstant, des de llavors, fonts de la negociació expliquen que no s’ha mogut cap fitxa més.

   

  Des de l’executiu de Dolors Sabater consideren que el govern necessita 17 càrrecs per poder funcionar tal i com està organitzat l’Ajuntament; la bancada opositora, per la seva banda, demana 10 assessors a repartir entre PP, PSC, que en tindrien tres cadascun, i CiU i C’s, que en tindrien dos. En aquest sentit, el govern diu que si l’oposició demana 10 regidors, Guanyem, ERC i ICV-EUiA, com a grups municipals, no tindrien cap càrrec assessor, quelcom totalment fora del què és habitual. A banda dels càrrecs, restava consensuar la quantitat destinada als grups municipals. El govern proposava uns 122.000, mentre que l’oposició veu més adequat uns 150.000 euros. Res insalvable, asseguraven divendres.

   

  Si l’acord no s’avé en les properes hores, Badalona encararà un ple amb la possibilitat que, per primer cop, el cartipàs municipal no s’aprovi al complet.