Laprovittola ho torna a fer (88-85)

0
    41
    Esmaixada de Luke Harangody, que ha fet 29 de valoració. / Foto: David Grau

Nico Laprovittola, un cop més. Els adjectius s’acaben per al base argentí, que ha protagonitzat l’enèsima gesta des que va arribar a Badalona amb un triple estratosfèric gairebé sobre la botzina que ha deixat el San Pablo Burgos amb un pam de nas (88-85). Una cistella inversemblant per tombar definitivament la resistència d’un conjunt castellà que ha estat un os molt dur de rosegar.

L’argentí, però, no ha estat l’únic heroi de la victòria. Luke Harangody (29 de valoració amb 20 punts i 12 rebots) s’ha marcat el seu millor partit de verd-i-negre i també ha estat providencial, amb un cop de dits clau a 25 segons del final quan el marcador era d’empat a 83.  Fitipaldo, amb 4,4 segons al rellotge, ha semblat enviar el partit a la pròrroga (85-85), però Laprovittola ho ha impedit. Una genialitat que val el seu pes en or, ja que permet al Divina Joventut sumar la 15a victòria i mantenir la sisena posició a la classificació (15-12), ara amb un marge de dos triomfs respecte del novè lloc, en mans del Tenerife (13-14).

La Penya ha patit, i de valent, davant del conjunt de Diego Epifanio, que ha fet estralls en el rebot (ha sumat 18 punts de segones opcions) i que ha tingut la Penya contra les cordes en diversos moments. S’ha evidenciat que les darreres derrotes han minvat la confiança dels homes de Carles Duran i l’equip ha seguit sense girar rodó, jugant a batzegades i patint també en l’apartat defensiu, on el Burgos ha imposat el físic de jugadors com Sutton (14 punts i 7 rebots) o Lima (11 punts, 9 rebots i 21 de valoració).

A tot plegat cal sumar-li els problemes de faltes de Laprovittola, superat d’inici per Fitipaldo, un altre dels destacats del San Pablo. Neno Dimitrijevic l’ha rellevat amb encert (17 de valoració), tot i que la Penya ha notat la seva absència en un primer temps irregular. Els problemes per tancar el rebot s’han fet evidents des d’un principi i només el desencert dels castellans des del perímetre (0/7 al primer quart) ha donat oxígen als de Carles Duran (22-18).

En el segon parcial els punts de Frazier han disparat els castellans, que s’ha posat 5 punts amunt (37-42), però Todorovic ha assumit la responsabilitat per mantenir l’equip dins del partit a còpia d’anar a la línia de tirs lliures (41-42 al descans). Les alarmes s’han encès a la represa, amb un parcial de 0-8 del Burgos (43-51), moment en el qual ha començat a aparèixer la millor versió de Laprovittola, que ha fet 15 dels seus 17 punts al segon temps. L’argentí, ben acompanyat per Harangody i Ventura, ha liderat la reacció (50-51).

Després d’una fase d’intercanvi de cops, la Penya, a sis minuts del final, s’ha situat 8 punts amunt (79-71), amb Boungou-colo sent clau per igualar la intensitat física dels visitants, però el Burgos no s’ha rendit i ha capgirat el partit en els instants finals (81-83). Els jugadors de Diego Epifanio han tingut diverses oportunitats per enfonsar la Penya, però no les han aprofitat i Laprovittola els ho ha fet pagar car.