L’arbre de Nadal d’ampolles de vidre reciclat encèn les reaccions de la ciutat

  0
  IMG_0071.JPG

  17/12/2015 – L’arbre té 7 metres d’alçada, està format per 1.200 ampolles i a l’interior de l’estructura cònica de l’arbre hi ha projectors de llum.

  Era un dels elements de la campanya de Nadal que el govern local reservava per a la sorpresa amb la seva estrena, aquesta setmana. Des de dilluns ja sabíem que l’arbre de Nadal d’enguany estaria format per ampolles de vidre reciclat i que seria de set metres. Aquest dimecres 16 de desembre, a tocar de la plaça de l’alcalde Xifré, l’Ajuntament ha encès l’estructura i ha fet pública una de les icones de la seva campanya nadalenca, que ha despertat nombroses reaccions, sobretot a les xarxes socials.

   

  L’arbre té 7 metres d’alçada, està format per 1.200 ampolles i a l’interior de l’estructura cònica de l’arbre hi ha projectors de llum. Aquesta iniciativa és la primera d’aquestes característiques que es duu a terme a Badalona de la mà d’Ecovidrio. L’objectiu és que l’arbre sigui un reclam nadalenc de la ciutat i alhora ajudi a fomentar la conscienciació sobre la importància de reciclar vidre en unes dates en les que el consum i la generació de residus es disparen.

   

  Una sorpresa que no ha deixat indiferent ningú

   

  Pot agradar o no, però, sens dubte, l’arbre ha despertat una gran quantitat de reaccions, probablement més negatives que positives. Més enllà dels valors de reciclatge que transmet, ben valorats en general, l’estètica de la decoració no sembla convèncer tota la ciutadania. Des de la seva instal·lació, dimarts, les xarxes s’han omplert de comentaris i crítiques cap a la imatge de l’arbre. El PP, com ja ha fet des de fa dies amb motiu de la campanya de Nadal, ha carregat contra el govern i Xavier Garcia Albiol assegura que l’arbre li transmet “una barreja entre vergonya i pena”.