L’arribada de les temperatures càlides activa la prevenció d’incendis

  0
  48
  fuoco.jpg.jpeg

  26/03/2013 – L'Ajuntament ja ha publicat aquest mes de març les mesures específiques i la normativa destinada a evitar incendis forestals, com no encendre focs a la muntanya ni abocar cap objecte que pugui originar-lo.

  Aquest mes de març s’han activat les mesures per prevenir incendis forestals a Badalona. L’Ajuntament ha publicat un ban que té com a objectiu principal prevenir el foc forestal que pugui afectar als espais naturals de Badalona. Les mesures estaran en vigor fins al 15 d’octubre de 2013.

   

  En l’edicte s’especifica que no estarà permès encendre foc en terrenys forestals per a cap tipus d’activitat, en especial cremar rostolls, fer focs d’esbarjo o fer foc per a activitats relacionades amb l’apicultura. Tampoc no es podrà llençar objectes encesos, ni abocar escombraries i restes vegetals o industrials de qualsevol mena que puguin ser causa de l’inici d’un foc. Així mateix, l’edicte prohibeix llençar coets, globus, focs d’artifici o altres artefactes que continguin foc i utilitzar bufadors o similars en terrenys forestals.

   

  Els propietaris de finques que no tinguin continuïtat amb la trama urbana i que estiguin situades a menys de 500 metres de terrenys forestals han de disposar d’una zona de protecció de 25 metres d’amplada i d’una xarxa d’hidrants d’incendi.

   

  En el ban també es fa una crida a la participació de tota la ciutadania en la prevenció, vigilància, i, si convé, alarma i extinció de possibles incendis. En aquest sentit, s’especifica que qualsevol persona que vegi l’existència d’un incendi forestal intenti extingir-lo amb tota urgència. En qualsevol cas, sempre s’haurà de donar avís immediat al telèfon d’emergències: 112.

   

  Per altra banda, l’Ajuntament podrà mobilitzar els mitjans materials que hi hagi a la jurisdicció, com per exemple vehicles, remolcs, motoserra o excavadores. Els seus propietaris estan obligats a utilitzar-los o facilitar-ne la utilització.

   

  En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Badalona, ja s’han enviat cartes a tots els propietaris afectats per la normativa d’incendis per recordar-los les seves obligacions. Des de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat s’estan fent inspeccions per comprovar l’estat de les franges de seguretat, així com tasques de neteja i desbrossament de les franges de competència municipal.