L’Arxiu Històric de Llefià commemora 10 anys d’existència

  0
  Plaça Trafalgar.jpg

  20/04/2018 – Amb un increment de fons i el testimoni per a la creació de tres iniciatives similars.

   

  Durant aquest mes d'abril, l'Arxiu Històric de Llefià celebra el desè aniversari com a entitat, anys de treball per recuperar la història del barri, del veïnat i de les entitats, però també de documents, arxius gràfics i sonors, entre altres, que formen part de la memòria col·lectiva del territori badaloní.

   

  Concretament, aquesta història va arrencar abans del 3 d'abril del 2008, jornada oficial de construcció, quan diferents veïns vinculats a entitats del barri que treballaven en xarxa des de la Comissió de Cultura de Llefià, havien realitzat un treball previ amb la recopilació de material per donar forma a un arxiu on desar tot el material vinculat amb el moviment veïnal o que no es podia perdre o malmetre. La creació d'aquesta entitat suposa un pas més, un compromís per salvaguardar la història col·lectiva de Llefià, la que sovint no es troba als museus.

   

  L'Arxiu Històric de Llefià es caracteritza per l'accés lliure, públic i gratuït al seu fons documental. Tot un exemple a seguir, que ha donat fruit a altres barris com Dalt la Vila, Sant Crist de Can Cabanyes i Canyadó que han seguit el mateix exemple.

   

  Per aquest motiu, per celebrar aquest aniversari, el Centre Cívic Torre Mena acull del 20 al 27 d'abril una exposició amb arxius gràfics. La inauguració serà a les 19.30 hores del mateix divendres.