L’asfaltat de Martí Pujol provoca importants retencions de trànsit

  0
  37
  IMG_6512.JPG

  18/07/2014 – L'asfaltat d'una de les vies més importants de la ciutat va crear maldecap a molts conductors de dilluns a dimecres.

  L’Ajuntament va començar fa unes setmanes l’asfaltat de carrers de diferents barris de la ciutat. Dins d’aquest procés, aquesta setmana van tenir lloc els treballs a l’avinguda Martí Pujol, una de les vies més importants de la ciutat, i les afectacions no van ser menors. Des de dilluns fins al dimecres, el tram inferior del vial –a l’alçada de la plaça Pompeu Fabra-, així com Via Augusta i el carrer Francesc Layret, van viure llargues retencions de trànsit que va despertar les crítiques de molts ciutadans.

   

  El regidor de Via Pública, Daniel Gracia, admet que han estat dies de “complicació del trànsit” amb “talls intermitents” dels carrils que han estat asfaltats per les màquines. No obstant, diu Gracia, es tracta d’afectacions “habituals” en aquesta mena d’obres i per les quals l’Ajuntament demana disculpa a tots els veïns. Malgrat tot, la valoració dels treballs per part de la regidoria és positiva, ja que s’han dut a terme en tres dies, “tot un rècord” tenint en compte la magnitud i importància de Martí Pujol.

   

  Algunes de les queixes veïnals, i també a les xarxes socials, han estat relatives a la senyalització dels talls i als avisos amb poca o cap antelació. Gracia afirma que es tracta d’una qüestió que sempre es pot millorar i que no resulta gens senzilla, ja que, durant els asfaltats, no es produeixen talls permanents com en una obra, sinó que només es tanca el carril l’estona que la màquina hi passa. En aquest sentit, diu, “no té massa sentit” col·locar una senyalització fixa, perquè s’hauria d’anar canviant. Tanmateix, assegura que a tots els carrers afectats s’han col·locat avisos “bastants dies abans” dels treballs. L’opció d’asfaltar durant la nit, d’altra banda, no s’ha contemplat en cap moment degut a l’estrident soroll que emet la maquinària.