L’atleta Laia Zurita es queda a 39 centèsimes de la mínima per poder participar a l’Europeu

0
    44
    David Gallego

La Laia Zurita torna a sorprendre sobre la pista. L’atleta badalonina va debutar a la prova dels 400m (categoria sots18) a la pista coberta del Palau Sant Jordi i era la primera vegada que s’enfrontava en competició a aquesta distància.

Des del tret de sortida, Zurita ja va començar a destacar i va finalitzar la prova en primera posició amb una espectacular marca de 56.89’’, a només 39 centèsimes d’aconseguir la desitjada mínima per poder participar als propers Campionats Europeus que es disputaran aquest estiu a Rieti (Itàlia).

Aquesta marca obtinguda als 400m situa a la Laia en tercera posició al rànquing absolut català i en primera posició de la seva categoria. A més en el rànquing espanyol aconsegueix la novena posició i també encapçala la primera posició sots18.

Recordem que l’atleta de la UGE Badalona ha aconseguit ser dues vegades campiona d’Espanya de 300m de la categoria sots 16 i ha obtingut el rècord de Catalunya i la segona millor marca de la història espanyola d’aquesta prova.

La propera setmana participarà al Campionat de Catalunya Absolut i a principis de febrer competirà al Campionat d’Espanya de Clubs (Copa de la Reina) amb l’Agrupació Atlètica de Catalunya, on lluitarà per aconseguir l’esperada mínima europea. Marta Guirao / UGE