L’autor Josep Borràs ens apropa al Museu la vida a Mauthausen

  0
  63

  Josep Borràs Lluch va deixar testimoni del seu pas pel camp de concentració de Mauthausen en un llibre autoeditat l’any 1989 en francès amb el títol ‘Les cinq années de deportación des républicains espagnols‘.

  Els presoners de Mauthausen, com els dels altres camps nazis, van haver de patir tota una història de terror. Memòria i vivències que Josep Borràs va voler recollir en aquesta obra, que ara presenta el Museu en versió catalana. L’obra servirà al lector per recórrer els fets històrics des de la mirada d’aquest protagonista involuntari que va dedicar la seva vida a mantenir el record dels camps de concentració, juntament amb la seva dona Cécile, membre de la resistència francesa i supervivent d’Auschwitz.

  La presentació del llibre anirà a càrrec de Rosa Toran, historiadora vinculada a l’Amical Mauthausen, i de Joan Villarroya i Font, catedràtic d’història contemporània a la UB.

  L’activitat es farà presencialment a la sala d’actes del Museu amb un aforament molt limitat. Entrada lliure amb inscripció prèvia al telèfon 933 841 750. També es podrà seguir a través del canal de YouTube del Museu.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí