L’AVV Bufalà critica el govern local per manca de participació veïnal

  0
  43
  Gimnàstica Gent Gran 1.JPG

  19/12/2014 – L'entitat assegura que no ha estat preguntada ni avisada d'un nou espai per a gent gran instal·lat al barri, i diu que no és el primer cop que passa.

  Nou episodi de crítiques per part d’una associació de la ciutat derivat, segons exposen, de la falta de comunicació de l’Ajuntament cap a algunes entitats. Si la setmana passada parlàvem de Nova Lloreda, aquesta es tracta de Bufalà. Divendres, el govern local va inaugurar un nou espai lúdic i de salut per a la gent gran al parc situat entre el carrer del Molí de la Torre i l’avinguda de Bufalà. La iniciativa i la seva estrena, però, ha despertat certes contrarietats en l’associació de veïns del barri, que assegura no haver estat preguntada ni consultada pel que fa a aquesta actuació.

   

  “Volem ser agents de participació i decisió en els projectes que han d’implementar- se al barri perquè creiem que els veïns i veïnes de Bufalà hem de poder decidir i participar sobre allò que ens ha d’afectar”, manifesta l’entitat. Des de l’AVV asseguren que els col·lectius veïnals “no han estat ni avisats ni convidats a assistir o col·laborar” i lamenten que “no és l’únic detall ni el primer cop que l’Ajuntament actua a esquenes dels veïns”. A més, l’entitat critica que els hi hauria agradat “prendre partit en les obres de millora plantejades al barri”, amb l’objectiu “de ser inclusius i sumar”. “Les maneres de fer del grup que governa l’Ajuntament no són les correctes: fer i desfer a esquenes del barri, dels veïns i col·lectius que l’integren. Així, guanyaran vots però no guanyaran barri. "

   

  Des del govern local apunten que es va contactar amb el casal de gent gran de Bufalà, per ser l’entitat que més aprofitarà el nou espai, i que es tracta d’una “actuació menor”. El regidor Daniel Gracia considera que són “respectuosos amb l’AVV” i que, amb ells, s’han consensuat “totes les obres al barri”, entre elles les dels carrers Independència o Doctor Robert o la plaça d’Espanya.