L’AVV del Centre acull aquesta tarda una trobada sobre l’envelliment actiu

  0

  12/12/2012 – La xerrada s'emmarca dins del projecte 'Parlem de Salut' i comptarà amb l'assistència de tres professionals sanitaris de la ciutat.

  L’Ajuntament de Badalona organitza aquesta tarda, a l’Associació de Veïns del Centre, una trobada amb el nom Parlem de l’envelliment actiu. L’acte compta amb el suport de Badalona Serveis Assistencials i l’Institut Català de la Salut.

   

  La trobada està inclosa en el projecte ‘Parlem de Salut’ i té com a objectiu que professionals i ciutadans puguin compartir coneixements i experiències que els ajudin a potenciar l’autonomia de les persones grans i a tenir capacitat per prendre decisions d’una manera saludable.

   

  Cal recordar que la Comissió Europea ha declarat l’any 2012 com l’Any Europeu de l’Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions. Dins d’aquesta celebració, la Comissió Europea ha convidat a promoure actuacions que afavoreixin un envelliment actiu com una de les estratègies més eficaces per millorar el benestar i lluitar contra la pobresa i l’aïllament social, i també per aprofitar el potencial que la gent gran representa per a la societat.

   

  En aquesta línia s’emmarca l’acte, en el qual també es vol parlar sobre els condicionants que poden determinar el nivell de salut, i les circumstàncies i actituds personals que poden ajudar a viure amb plenitud durant les diferents etapes de la vida.

   

  En la trobada hi ha la intenció de compartir la manera d’aprofitar les capacitats de cadascú i de l’entorn més proper per actuar de forma més preventiva i evitar un excés de medicaments.

   

  L’acte comptarà amb la participació de Sebastià J. Santaeugènia González, metge geriatra i cap del servei de Geriatria i Cures Pal·liatives de Badalona Serveis Assistencials; Ana Sebastián Enríquez, metgessa del Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona; i Laura del Rio, monitora del programa ‘Fem Salut’ de l’Ajuntament de Badalona