L’edifici de l’Avinguda Alfons XIII espera fa 15 anys el seu acabament

  1

  L’Ajuntament demana a la Sareb destinar-lo a habitatge públic i social

  Fa pràcticament 15 anys, dos constructors locals van aixecar un gran edifici al solar situat entre els carrers Alfons XIII, Joan Sebastià Bach i Andrés Segovia. L’edifici, que té dues parts diferenciades va parar-se de cop, per un problema econòmic que va tenir la promotora. De fet, la grua que aixecava el bloc de pisos, de moment ja tenia cinc aixecats, segueix instal·lada gairebé 15 anys després. Actualment l’edifici és propietat de la Sareb. Tota l’estructura està construïda, en una part amb les parets, balcons i finestres acabats, i l’altra encara per construir. Els veïns de la zona, sobretot del número 410 d’Alfons XIII, situat al mig de l’edifici mig construït, fa anys que denuncien l’estat de deixadesa i tots els problemes que han patit durant aquests darrers 15 anys. Les plagues d’animals, sobretot de rates, els problemes de convivència, amb ocupes i multitud d’incendis, i la brutícia s’ha anat acumulant durant els anys. Els veïns han presentat instàncies, denuncies i tota mena de queixes, però cap ha aconseguit seguir amb l’obra, i sobretot desmuntar la gran grua, situada a dins de l’edifici, que alguns asseguren que té un perill de caure un dia. L’antiga constructora també va deixar a l’obra les dues sitges de ciment, situades a la part del darrera de l’edifici. Una part de l’edifici, la més construïda, va ser tapiat fa un temps per evitar més ocupacions.

  Ocupacions, plaga de rates i incendis en aquest edifici

  Just al mig de l’edifici a mig construir hi ha l’únic establiment obert enmig de tot aquesta imatge desoladora, el Bar Avenida. Allà hi trobem dos veïns de la zona, l’Isidoro Martínez i en Jordi Serra. Ells mateixos reconeixen que fa tants anys que està així l’edifici que no recorden que va construir-se. Els dos veïns lamenten l’estat d’abandó, però sobretot els problemes de convivència, amb ocupes que han provocat desenes d’incendis i sobretot per la plaga de rates. L’Isidoro i en Jordi comenten al Diari de Badalona que tot i alguna neteja puntual, la brutícia s’acumula per tots els racons d’aquest gran edifici. Per la seva part, diversos veïns del número 410 de l’Avinguda Alfons XIII comenten que les tanques que envolten l’edifici també dificulten el pas per la vorera, sobretot per les persones amb mobilitat reduïda. També les persones que van amb carrets de compra han de baixar a la calçada per poder circular per aquest tram. El veïnat, més proper a l’obra inacabada, també lamenta la poca ajuda que han rebut per part de les administracions durant aquests darrers anys, sobretot amb els problemes de convivència amb els ocupants i la quantitat d’ensurts que varen patir amb els incendis provocats, que també feien anar de bòlit als bombers de la ciutat. Els veïns, però, celebren que les mesures de tapiar part d’aquest edifici, van fer marxar els ocupants i reduir els problemes. Ara, el veïnat espera amb candeletes la represa de les obres i que l’edifici tingui ben aviat acabat.

  L’Ajuntament aposta per destinar els pisos a l’habitatge públic i social

  Des de l’Ajuntament han explicat al Diari de Badalona que la prioritat del consistori seria poder acabar l’obra, però actualment és propietat de la Sareb. L’Ajuntament s’ha posat en contacte amb la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària per mirar d’agilitzar aquesta gestió, tot i l’alt cost que té tenir els pisos a punt. La primera intenció era que l’Ajuntament comprès l’edifici, però econòmicament pel consistori és inviable. El govern vol que tots, o part d’aquests habitatges, estiguin destinats a pisos socials i públics.

  El contrapunt: Noves construccions i remodelacions d’edificis a diferents zones

  Les grues de construcció s’han multiplicat, durant els darrers mesos, a molts barris de Badalona. Només al barri del gorg, les promotores estan aixecant a la vegada fins a 11 nous edificis. A l’altra punta de la ciutat, a Casagemes, en només dos carrers, Santa Maria i Francesc Planas i Casals, aquest Diari ha pogut confirmar la remodelació i construcció de 8 actuacions. Un altra zona on les grues també estan present és Canyadó, amb promocions en marxa a l’antic local de Jumberca i també noves promocions a la zona del Cristall.

  1 COMENTARI

  1. Ya esta bien de gastar dinero sin tenerlo …..derumbar el solar y dejarlo para aparcamientos ….por que nadie se hace cargo de esa obra….y arreglar la acera en condiciones….

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí