L’Eix Besòs Circular recupera 55 tones de matèria orgànica i 2.640 kg d’envasos al 2020

  0
  59
  ????????????????????????????????????

  Les empreses de Badalona i Sant Adrià de Besòs que participen en el projecte Eix Besòs Circular van recuperar durant l’any 2020 més de 55 tones de matèria orgànica i 2.640 kg d’envasos lleugers segons les dades subministrades per l’Agència de Residus de Catalunya i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.  

  L’Eix Besòs Circular és una iniciativa de foment de l’economia circular impulsat per l’Ajuntament de Badalona a través de l’empresa municipal Reactivació Badalona SA i per l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.  

   L’objectiu d’aquest projecte, on hi participen vuit empreses en la recollida de matèria orgànica i sis en recollida d’envasos lleugers, és incorporar el concepte d’economia circular als polígons d’activitat econòmica (PAEs) dels dos municipis buscant sinèrgies entre elles. L’intercanvi de recursos entre empreses (materials, energia i aigua) i el fet de compartir actius, mitjans logístics i experiència, millora l’eficiència en l’ús dels recursos i redueix les despeses augmentant, a la vegada, els beneficis socials, ambientals i econòmics. Les industries que formen part del projecte Eix Besòs Circular també reben assessorament individual sobre la recuperació de residus específics depenent del tipus d’activitat que realitzin.  

  La recuperació d’aquestes dues fraccions de brossa van anar a parar a l’Ecoparc 2 tancant així el cicle de la matèria orgànica generant compost i/o biogàs, i facilitant el reciclatge dels envasos lleuger. La correcta separació d’aquestes dues fraccions per part de les empreses participants i la seva posterior gestió va permetre un estalvi d’emissions de 16,43 tones de CO₂ , segons la calculadora GEH 2019 de l’Oficina del Canvi Climàtic.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí