L’encadenament del jubilat badaloní dóna força a la plataforma Estafa-Banca

  0
  38
  IMG_4659.JPG

  13/04/2013 – El col·lectiu, amb Ismael Lara com a imatge mediàtica, va tornar a citar-se dijous a la plaça de la Vila per protestar contra polítics i banquers en la seva creuada per recuperar estalvis perduts en preferents.

  La plataforma Estafa-Banca Badalona-Santa Coloma va tornar a donar-se cita dijous a la tarda a la plaça de la Vila per fer-se escoltar. Ja des de fa mesos, el col·lectiu protesta setmanalment davant els consistoris de tots dos municipis; una protesta encaminada a denunciar que s’han sentit enganyats per diverses entitats bancàries que ara tenen els seus diners. La gran majoria són els estalvis de persones d’avançada edat que, en molts casos sense saber-ho, han desaparegut darrera les participacions preferents i entre complicades terminologies financeres que ningú els va explicar.

   

  La d’aquesta setmana, però, va ser un xic diferent. Entre la cinquantena de persones reunida davant la Casa de la Vila hi havia una que ha cridat l’atenció, i molt, els darrers dies. Es tracta d’Ismael Lara, un dels afectats per les preferents de Badalona que dimarts passat es va encadenar a la seu central de Catalunya Caixa, a Barcelona, per tractar de recuperar els prop de 140.000 euros (i no 170.000, com hem publicat per error a l’edició escrita d’ahir) que ell i la seva dona van invertir. Durant les 48 hores que va estar amb el seu gos a les portes de Catalunya Caixa, va ser objecte de la mirada de molts mitjans, de la plataforma Estafa-Banca, que li ha professat infinit suport, i d’altres sectors de la societat que també li han recolzat.

   

  Ismael, emocionat, explicava dijous a la plaça de la Vila que ha estat una acció dura, però també molt satisfactòria, perquè ha rebut el suport de molta gent: des de companys i família, fins a treballadors de l’entitat bancària, els cossos de policia o els restaurants de la zona, que li han ofert un plat de menjar durant els seus dos dies de protesta. El badaloní, però, es vol espolsar qualsevol besllum de protagonisme o heroïcitat; té clar que el seu acte era en nom de totes les persones que ho estan passant molt malament, com ell i la seva muller, i que volia fer una crida d’atenció per demostrar que no es quedaran de braços creuats davant la inacció de polítics i banquers.

   

  L’home, de 67 anys, va alentar la plataforma local, reunida dijous, i va explicar que, d’alguna forma, li van oferir la solució al seu cas si es tornava a casa, però ell ho va rebutjar perquè no se n’aniria sense una resposta a nivell global. La força d’Ismael ha servit per donar una empenta a tots els seus companys, que veuen que es pot fer pressió, i esperen fer més clar un camí ara envoltat d’obscuritat. Estafa-Banca comença a preparar accions més contundents si les negociacions amb les diferents entitats bancàries i conversacions amb polítics no avancen.