El jutjat decreta l’obertura del judici oral contra Albiol pel cas dels fullets

  0
  53
  IMG_4307.JPG

  13/04/2013 – L'alcalde de Badalona serà jutjat per repartir milers de fullets que vinculaven immigració i delinqüència; encara no hi ha data per l'inici del procés.

  El Jutjat de Instrucció nº 2 de Badalona ha decretat l’obertura del judici oral contra l’alcalde Garcia Albiol pel cas sobre els fullets que vinculaven els gitanos romanesos amb inseguretat i delinqüència a Badalona.

   

  La fiscalia i SOS Racisme ja van presentar fa vàries setmanes les seves acusacions contra el batlle ‘popular’ en les quals demanaven un any de presó per un delicte de provocació a l’odi, a la discriminació o a la violència. Segons ha publicat Europa Press, la interlocutòria de la jutgessa considera “sòlides i consistents les acusacions formulades”. També indica que l’organ competent és el Jutjat Penal de Barcelona i avisa que no es pot presentar cap recurs contra l’obertura del judici oral, encara sense data.

   

  SOS Racisme ha celebrat la notícia a través d’un comunicat i ha destacat que és el primer cop que es jutge un polític per aquest motiu en Catalunya o a l’Estat espanyol.

   

  SOS Racisme i la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya van presentar denúncies després que, el 2010, l’actual alcalde Badalona repartís al barri de La Salut 15.000 fullets en els quals vinculava la inseguretat o la delinqüència amb els gitanos romanesos. Tot i que el jutjat va arxivar la causa en dues ocasions, l’Audiència de Barcelona la va reobrir fa uns meses en considerar que els fullets en qüestió poden ser “un atac a la dignitat i l’honor” de la comunitat afectada.