L’entitat extremenya Zurbarán inaugura la seva XIX Setmana Cultural

  0
  DSCF3982.JPG

  10/11/2014 – El pregó del director de la coral Zurbarán, Bruno Nájera, i la interpretació teatral de "Zurbarán, luz y misterio en Guadalupe" ha donat el tret de sortida a la XIX Setmana Cultural.

  Dissabte es va omplir el Centre Cívic La Salut per inaugurar la XIX Setmana Cultural de l’Associació Cultural Extremenya Zurbarán de Badalona, que se celebra del 6 al 17 de novembre.

   

  El director de la coral Zurbarán, Bruno Nájera, va ser l’encarregat de donar el tret de sortida a aquesta setmana amb el seu pregó, que va destacar que “cada any ens superem, perquè els extremenys i les extremenyes tenim molt que aportar en aquesta ciutat de primera, que és Badalona”. Però va afegir que aquesta entitat és sinònim de cultura; “les nostres cançons, costums, tradicions identitat com a poble i llengua és el símbol comú que tenim amb aquest país, ja que treballem per unir convivència i fusió amb les dues cultures: la catalana i l’extremenya ”.

   

  Tot seguit, es va donar pas a la interpretació de “Zurbarán, luz y misterio en Guadalupe”,una obra teatral que va representar al pintor extremeny, Francisco de Zurbarán, durant la seva estada al monestir de Guadalupe. Com sempre, en aquestes funcions, no va faltar el cant de les corals.

   

  XIII Certamen de Pintura

  Destacar també que el passat dijous, 6 de novembre, es va inaugurar l’exposició dels trentena millors quadres que formen part del XIII Certamen Internacional de Pintura. Enguany s’han arribat a presentar més d’una quarantena d’obres “d’alta qualitat i professionalitat”, segons la presidenta de l’Associació Cultural Extremenya Zurbarán de Badalona, Maria Ángeles Pino. Recordar que l’exposició romandrà oberta de manera gratuïta a tot el públic al Centre Cívic La Salut.

   

  Però la XIX Setmana Cultural no finalitza aquí, ja que el proper dissabte 15 de novembre a les 18.30h, al mateix Centre Cívic, es realitzarà una conferència d’un escriptor sobre la vida de Zurbarán -enguany se celebra el 350è aniversari de la seva mort- i que donarà pas a conèixer els guanyadors i a l’entrega de premis del certamen de pintura. L’acte comptarà amb la presència del director general de Política Social i Família del Govern d’Extremadura, Juan Bravo, i quatre diputats de la Diputació de Badajoz i de Càceres.  

   

  Finalment a la seva seu, el diumenge 16 de novembre, un potatge per a tots els socis i l’entrega de premis dels concursos de poesia, pintura ràpida fotografia, rebosteria i dibuix infantil, donarà per finalitzada a aquesta setmana cultural.