Les Anastàsies BDN organitzen una xerrada sobre el Dimoni de Badalona

  0
  Raquel_Riera.JPG

  A càrrec de la guanyadora del 15è Premi de Disseny del Dimoni de Badalona Crema’l Tu!, Raquel Riera, que va realitzar el Dimoni 'Badalona a la vista!' al 2013.

  Avui dilluns 5 de maig, a les 18 hores, la plataforma Anastàsies BDN organitza una xerrada-col·loqui sobre el Dimoni de Badalona sota el lema ‘Badalona a la vista!’, que fa referència al Dimoni que la ciutat va cremar l’any 2013 a la platja dels Pescadors en marc de les Festes de Maig.

   

  Per aquest motiu, la xerrada anirà a càrrec de la guanyadora del 15è Premi de Disseny del Dimoni de Badalona Crema’l Tu!, Raquel Riera, que va realitzar una figura inspirada en l’al·lusió als pescadors que el Baró de Maldà cita en la seva obra Calaix de sastre. L’autor descriu l’any 1785 com uns pescadors cremaven un figurón a la platja de Badalona. A partir d’aquest fet, els membres  de la Confraria de Sant Anastasi van crear l’any 1940 l’actual Cremada del Dimoni, que l’any 1991 va ser declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya.

   

  Raquel Riera va néixer a Badalona el 1988, va estudiar il·lustració a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo de Badalona i actualment està estudiant Educació Infantil a la Universitat de Barcelona.

   

  La xerrada-co·loqui ‘Badalona a la vista!’ tindrà cita a la nova seu d’Anastàsies BDN-Cor de Marina, situada a la Rambla, número 11. L’entrada és lliure.