Les cases de pescadors del Centre podran acollir activitat comercial

  0
  59
  cases.JPG

  02/03/2017 – El Ple modifica el pla especial de protecció de les finques perquè, a la planta baixa, s'hi puguin instal·lar locals, sempre i quan conservin els elements patrimonials. 

  El govern vol garantir la conservació de les cases de pescadors de Baix a Mar, al Centre, que van ser descatalogades fa uns anys pel seu estat de ruïna. Per això, aquest dimars ha impulsat una modificació del pla especial que les protegeix com a patrimoni local, i que ha comptat amb el suport del Ple sense cap vot en contra.

   

  A partir d'ara, les quatre de les sis finques que es poden conservar podran acollir activitat comercial a la planta baixa, mentre que la planta superior podrà continuar sent habitatge. Sempre respectant una sèrie d'elements patrimonials, com ara la façana o el pou d'aigua.

   

  La intenció és fer que la parcel·la de cases sigui més atractiva per a l'entrada de privats que puguin injectar capital i assegurar la conservació dels històrics edificis. De fet, i segons fonts municipals, la modificació del pla especial vindria motivada per l'interès d'un privat que ja hauria posat un projecte sobre la taula.

   

  Recordem que dues de les cases, les que toquen amb Martí Pujol, sí s'han d'enderrocar. A l'espai resultant, es permetrà la construcció d'una promoció de pisos de planta baixa i dos pisos, com a màxim. L'adquisició de les sis finques es podria donar de forma conjunta o separada.