El Ple reprova l’alcaldessa per segon cop per donar suport als encausats pel 9N davant el TJSC

  0
  63
  ple.jpg

  01/03/2017 – El suport de Ciutadans va ser suficient per tirar endavant una moció del Partit Popular, que torna a carregar contra Dolors Sabater per no representar tota la ciutadania.

  El Ple municipal ha tornat a reprovar l'alcaldessa Dolors Sabater per haver assistit fa unes setmanes a la concentració de suport als encausats pel 9N davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El Partit Popular considera que Sabater es va sortir per segon cop del seu paper de representant de tota la ciutadania per ser partícep d'un acte que consideren de caire independentista.

   

  L'alcaldessa va argumentar que, aquesta vegada, no havia assistit amb la vara d'alcaldia, com sí havia fet la primera vegada que va ser reprovada, i reivindica que té dret a anar-hi com a persona per defensar una causa democràtica. El PP va aconseguir el suport de Ciutadans. El regidor Juan Miguel López afirma que la manifestació va ser una coacció a la Justícia i subratlla que s'han de garantir la separació de poders.

   

  La resta de forces es van abstenir. El PSC, que aquest cop no va votar favorablement, no va voler entrar “en un nou circ de confrontació entre el govern i el PP”. La nota destacada del punt va ser la votació de Jordi Subirana, que es va abstenir i que, d'haver votat en contra com ho va fer la primera vegada, hauria impedit que prosperés la moció.

   

  El darrer toc d'atenció de Falcó a Subirana

   

  El sentit del vot del portaveu del grup municipal va valer una contundent crítica del ja exregidor Ferran Falcó, que havia abandonat la sala estona abans, després d'acomiadar-se. “D'on no n'hi ha, no en raja”, va etzibar Falcó, en referència a Subirana i a la seva abstenció.