Un ple a la badalonina, per Àlex Romero

  0
  546

  Les claus del Ple ordinari de l’Ajuntament de Badalona del 5 de febrer

   

  Albiol mira cap al costat a mesura que entra el públic. Es posa les ulleres. Una salutació protocol·lària, i comença el Ple amb la lectura del que serà el primer punt de debat. A la badalonina.

  Govern vol retirar Badalona de l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública. Enrenou immediat. Els Verds són convidats a fer intervenció. Fan prec per la permanència. Guanyem acompanya, i parla d’eficiència pública amb el model del Prat (ciutat que, com fins i tot ella sap, té mil recursos més que nosaltres per la gestió de l’aigua, com una dessalinitzadora). Comuns continua amb aquesta línia, parlant del debat sobre l’aigua privada o pública. ERC opta per una postura negociadora, explicant els avantatges, i PSC demana mantenir-se per a poder ser-hi a tots els debats. Daniel Gracia (Govern) intervindrà, ferm. Demana cenyir-se a parlar de l’associació, i recorda la manca de competències. Rere una ronda totalment estèril, Albiol tanca amb un compromís: si el ple de l’AMB (on és minoria) presenta una proposta per adherir tots els municipis a l’associació tornaran a adherir-se. Marcada sentència. Enrenou.

  Comença la votació d’allò tècnic, i així, la ronda d’abstencions de Guanyem en quelcom que és totalment innocu.

  I després, un punt d’unanimitat. Pisos turístics i la suspensió de llicències. Un tranquil Daniel Gracia explica que el motiu és la reestructuració que li cal a l’Ajuntament. Guanyem i Comuns, encara que a favor, critiquen la postura tècnica del govern, que acusen de fer-ho sense convicció. ERC traurà pit de la feina de la generalitat i felicita la decisió. PSC treu la carta de Christian Carneado per parlar del potencial turístic de Badalona. Aquí, es reafirma el tàndem entre ell i Fernando Carrera. Un, l’ànima tranquil·la i tècnica. L’altre, la sang i el lideratge. Encara tot, Albiol tanca sense debilitar-se.

  Badalona recupera el pavelló de la Colina rere una situació surrealista, on una instal·lació badalonina va acabar cedint un poliesportiu a una altra ciutat per via i gràcia del Consell Comarcal, organisme afortunadament dissolt, i definició d’inútil per antonomàsia. Hi haurà, encara les crítiques, l’esperit d’alegria i celebració, que fins i tot compartirà Sabater. Tots (govern també) parlen del mateix: cedir la instal·lació a aquells equips esportius de Badalona que no tenen un espai a Badalona.

  El contracte de neteja passa ràpid. Encara que l’oposició vol fer teatre, acaba cedint. Sense cap vot en contra, quedarà aprovat. Prima el sentit comú.

  I així, es tanquen amb les mocions i els precs, amb un curiós esperit constructiu. La proposta de Comuns respecte al departament d’eficiència energètica es troba amb una constructiva abstenció de govern, i davant la proposta conjunta amb USTEC per demanar millorar les infraestructures educatives, Govern estarà a favor, encara recordar la molta feina pendent de la Generalitat (immensa).

  L’esperit de consens del ple es trenca amb una baralla entre Carrera i Albiol respecte a la seguretat a la Mora. Sembla que PSC i PP, encara els consensos, volen deixar quelcom clar: uns, que han sigut derrotats, però no es rendeixen. I un Albiol que accepta el guant adverteix amb la seva intervenció de quelcom: ell sempre tindrà més experiència que un nouvingut. Porta molts anys amb un relat que no li conqueriran.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí