Les constructores del ‘cas Gómez’ criden a declarar tres regidors del govern local

  0
  IMG_3646.JPG

  19/12/2012 – Les dues empreses han interposat una denúncia reclamant els 710.000 euros que, diuen, se'ls hi deuen per les obres realitzades i demanant la declaració de quatre regidors, quatre coordinadors i l'Intendent de la Guàrdia Urbana.

  “Estem arruïnats”. Així de clar parlava ahir un dels empresaris encarregats de dur a terme les obres presumptament encarregades pel regidor David Gómez a esquenes de l’Ajuntament, en el que ja és conegut per molta gent de la política local com el ‘cas Gómez’. Masendo i JJ Construcciones van demanar ahir la paraula al Ple del mes de desembre per traslladar la situació d’impagament que viuen a l’òrgan de representació badaloní.

   

  Les dues constructores van presentar fa uns dies una denúncia al Jutjat Contenciós-Administratiu per reclamar els prop de 710.000 euros que, asseguren, suma el deute derivat de les 18 obres realitzades a diferents dependències municipals i privades, i de les quals l’Ajuntament renega. A la querella interposada, els empresaris criden a testificar a quatre regidors, Ramon Riera, Miguel Jurado, Salvador Lerma i David Gómez, a quatre coordinadors, un d’ells el ja cessat Antonio Cortés, l’Intendent de la Guàrdia Urbana, Antonio Piña, i tres càrrecs més.

   

  Ahir el debat va tensar totes les parts fins el punt de discutir quants minuts d’intervenció pertocava a cadascun dels partits de l’oposició. Finalment, l’Alcalde va permetre ‘barra lliure’ després de les queixes del Ple per els seus estrictes talls i va concedir un segon torn de paraula que s’exhaurí fins el límit. En general, el “descontrol” i la incredulitat van ser els trets més destacats per l’oposició.

   

  El president d’ICV-EUiA, Carles Sagués, recalcà que és “impossible que ningú sabés” res de les obres i que es tracta d’un fet “molt greu” que hauria de comportar la “dimissió o cessament de més d’una persona”. El cap convergent, Ferran Falcó, va manifestar que tot plegat mostra el “paternalisme” amb què governa el PP i que algú hauria d’assumir “responsabilitats”; així mateix, va explicar que l’única factura que, suposadament, s’havia pagat als empresaris, amb data de febrer de 2012, no consta al registre municipal. El líder socialista, Jordi Serra, considerà que és “imprescindible” obrir una nova comissió investigadora sobre aquest afer; “això no s’ho creu ningú”, etzibà l’exalcalde. El regidor no adscrit, David Gómez, per la seva part, va donar diversos exemples d’obres en les quals va participar o va haver-hi demanda expressa de l’edil ‘popular’ Miguel Jurado, com ara el “desallotjament de la Hermandad Rociera o els Amics de La Salut”.

   

  El tinent d’alcalde Ramon Riera va insistir en què totes les obres han seguit procediments “irregulars” i que aquesta és una qüestió que “s’ha d’arreglar als tribunals”. També va remarcar que l’informe municipal elaborat recentment parla d’irregularitats en les factures i d’elements o feines que es volen cobrar però no estan realitzades. El responsable de Masendo, Jesús Mallorquín, ho va desmentir i va assegurar que tot el que consta a les factures “i més coses” està realitzat i que ells van presentar “tots els documents necessaris” per iniciar les obres.

   

  L’alcalde Garcia Albiol va tancar amb contundència un debat ja candent per sí mateix. El batlle del PP va exclamar que si volen un ple extraordinari, com ja havia plantejat l’oposició, ell mateix el convocarà, i va amenaçar amb anar als tribunals “si es detecten irregularitats a les factures” de les constructores. Tanmateix, va aprofitar per criticar la gestió dels locals i propietats immobles de l’anterior govern.