L’oposició rebutja en bloc les conclusions del ‘cas Jurado’ per falta d’informació

  0
  47

  19/12/2012 – PSC, CiU, ICV-EUiA i el regidor no adscrit aproven conjuntament una moció demanant la continuïtat de la comissió investigadora; el govern argumenta que és Antifrau qui ha d'esclarir els fets.

  L’oposició va tornar a mostrar ahir el seu rebuig vers la direcció que està prenent la comissió d’investigació del ‘cas Jurado’. PSC, CiU, ICV-EUiA i David Gómez van aprovar conjuntament una moció que no accepta les conclusions extretes i acordades pel grup investigador amb els únics vots favorables del PP i que aquestes s’hagin enviat a l’Oficina Antifrau.

   

  El regidor trànsfuga, David Gómez, es va reafirmar en la declaració feta en aquest diari i explicà que ell va ser present quan el membre del govern local i responsable de la Guàrdia Urbana, Miguel Jurado, va ordenar un agent que realitzés la suposada col·lecta: “No sé si va ser legal o il·legal, però vaig presenciar aquella escena”.

   

  Els tres grups de l’oposició consideren que “no és legítim” que el PP hagi decidit enviar uns documents “esbiaixats” i “incomplets” a Antifrau quan la majoria del Ple no ho vol així. PSC, CiU i ICV-EUiA consideren que s’ha de continuar la investigació, s’ha de cridar a declarar a David Gómez, Miguel Jurado i, per segon cop, a Manuel Batlle, l’agent més assenyalat del cas, així com substituir Jurado com a membre de la comissió investigadora per un altre membre del PP.

   

  Des del govern, no obstant, creuen que fer arribar a Antifrau la informació és “el moviment més transparent” possible i que els polítics no s’han de dedicar a investigar. A més, l’executiu recorda que hi ha funcionaris que han reconegut que es feien col·lectes “des de fa molts anys”.