Les dones de Badalona acomiaden un curs ampli d’activitats

  0
  Foto 17-6-15 17 56 53.jpg

  18/06/2015 – Tant el Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones com la Federació de Dones de Badalona han posat el punt i final al curs amb intervencions i espectacles creats per les mateixes dones de la ciutat.

  Aquest dimecres, 17 de juny, centenars de dones de Badalona van acomiadar el curs 2014-2015 tant del Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones (CRAD) com de la Federació de Dones de Badalona.

   

  Per una banda, des de la Nau 3 del Centre Cultural l'Escorxador, el CRAD va posar el punt i final al curs amb l'entrega de diplomes a unes 800 dones que han seguit durant aquest any diferents tallers i activitats culturals. A més, durant l'acte van col·laborar diverses usuàries del CRAD i el grup d'Anastasies de Badalona. Per finalitzar van celebrar una prèvia de la revetlla de Sant Joan amb coca i cava.

   

  El CRAD és un centre ubicat a la Nau 1 del Centre Cultural l'Escorxador, al carrer de l'Arquitecte Fradera, on bàsicament realitzen fins a 21 tallers, entre les quals, activitats físiques com tai-txi, ioga i gimnàstica, però també lingüístiques com anglès, català i castellà, i d'altres com informàtica i història de la dona.

   

  El cap d'unitat del CRAD, Paco Escudero, ha destacat que en aquest curs "hem incrementat el nombre de tallers i d'usuàries fins arribar a més de 6.000 dones, moltes dels barris de La Salut i Llefià". A més, ha assenyalat que aquest any s'han quedat sense recursos perquè el centre té molta llista d'espera de moltes persones que esperen entrar-hi i, a la vegada, molt poc índex d'usuàries que abandonen les activitats.

   

  Federació de Dones

  Per la seva part, la Federació de Dones va celebrar l'acte de fi de curs al Centre Cívic de La Salut on va intervenir la seva responsable, Rocío Mateos, que va repassar les activitats més destacades que s'han arribat a assolir durant aquest curs com la primera Cursa de la Dona, la cadena humana contra l'explotació a les persones i la commemoració del Dia Internacional contra la violència de gènere i del Dia Internacional de la Dona, entre altres. A més Mateos ha assenyalat que 19 dones han perdut la vida per violència de gènere en el que portem d'any, per aquest motiu ha volgut recordar que la nina que representa al logotip de la federació és per recordar que "les dones no són cap trap".

   

  També van intervenir la nova intendenta en cap de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a Badalona, Lourdes Puigbarraca, i el caporal Miguel Luque, que van posar sobre la taula la tasca que realitza l'Oficina de Relacions amb la Comunitat -que es basa en apropar els agents als veïns en centres educatius i comerços per prendre diàleg i prevenir la inseguretat- i l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania, que té com objectiu fer xarxa a través de les entitats i associacions realitzant xerrades sobre l'ús d'Internet, conductes de risc i masclista, entre altres. Per concloure la jornada van actuar l'Associació Amics de l'Epilèptic; Badalona Associació Afectats per la Fibriomiàlgia; Dones en Moviment; els Grups de Dones del Centro Cultural Rociero Andaluz Nuestra Señora de la Esperanza i de les associacions de veïns del Congrés, Sant Joan de Llefià – Gran Sol, Joaquim Ruiyra i Sistrells.

   

  Dolors Sabater: "recuperarem el Consell Municipal de la Dona"

  Destacar que els dos actes van comptar amb la presència de la nova alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que es va adreçar a totes les dones afirmant que el nou govern treballarà per a què el seu paper deixi de ser "invisible perquè la dona és una peça clau en el teixit familiar i social". "Les dones hem de transmetre el missatge als joves per evitar la xacra de maltractaments i violència", va afegir. A més, ha assegurat que mantindrà les activitats i el funcionament del CRAD i que recuperarà el Consell Municipal de la Dona a Badalona amb la finalitat d'aconseguir igualtat en drets i deures.