Les Dracs Girls exhibeixen evolució

  0
  37
  15171224_10153924455967181_211606500215062353_n.jpg

  02/12/2016 – Després d’una pretemporada molt profitosa, l’equip femení de Dracs ha demostrat un salt qualitatiu en competició.

   

  A recuperar el prestigi perdut. Badalona Dracs no només vol brillar en futbol americà masculí; també aspira a reconquistar les lligues nacionals guanyades en la dècada dels 90 per les seves jugadores. Cal anar pas a pas, però la feina que s’està fent és l’adient.

   

  Sota les ordres del mateix staff tècnic del curs passat, encapçalat pel coach Manuel Pérez, les Dracs Girls s’estrenarien en competició oficial caient en les semifinals de la Copa d’Espanya davant Búfals, un bloc molt més experimentat que les negre-i-plata (6-32).

   

  A Badalona Sud, les Girls podrien anotar el seu primer touchdown de la temporada, objectiu que va costar d’assolir l’any passat. Mónica López, amb una cursa espectacular de 50 iardes, completaria l’acció de la primera anotació badalonina. 

   

  Tot i caure derrotades, les Dracs fan un bon balanç del resultat, ja que el treball executat en els entrenaments s’està veient al camp. El club ha aconseguit fidelitzar un total de 23 jugadores en plantilla, en té un parell més a prova i espera poder lligar d’arribada d’algun efectiu més procedent de Fènix Granollers.

   

  Un pas endavant

   

  “La majoria de les jugadores són rookies, però com a mínim estem tenint l’opció de personalitzar molt les posicions. No hem de doblar posició i això ajuda a fer que les jugadores evolucionin fent una funció concreta al camp. Els conceptes a interioritzar són menys”, destaca Manuel Pérez, head-coach de Dracs.

   

  Segons l’entrenador negre-i-plata, “completar tota la pretemporada ha beneficiat l’equip”, ja que “les jugadores han arribat molt més preparades” a la Copa d’Espanya. “La temporada passada patíem lesions en cada partit i ara aquesta tendència ha canviat”, afegeix Pérez.

   

  Les Dracs Girls han millorat les seves capacitats físiques i, a més, poden treballar simulacions de partit en els entrenaments a causa de l’augment de fitxes experimentat per l’equip.

   

  “Amb molt d’esforç, el club ha aconseguit més material. Podem disposar de les proteccions en els entrenaments per no haver-les de compartir amb el júnior”, celebra el coach Pérez.

   

  Dracs està pendent del plantejament de competició nacional que faci la FEFA (Federació Espanyola de Futbol Americà) per tenir clar cap a on ha d’encaminar la competició. Tot fa pensar que la lliga nacional només la formaran cinc equips de Catalunya, fet que obre la possibilitat de jugar també la lliga catalana.

   

  Les de Badalona volen competir de forma més constant, ja que l’objectiu d’aquest any és lluitar per sumar algunes victòries. “La diferència amb l’any passat és que s’ha aconseguit anotar des del primer partit. Contra Búfals es va donar la cara i això demostra que hem evolucionat. L’objectiu és intentar sumar algunes victòries”, reconeix Manuel Pérez.

   

  L’ambient de vestidor és realment bo, context que ajuda a créixer. “La plantilla està sempre molt pendent de les causes solidàries. Aquest ADN de l’equip fa més fàcil la captació de noves jugadores, perquè totes veuen que a Dracs hi ha un grup solidari amb l’equip i amb l’entorn”, valora el head-coach.