El govern vol remunicipalitzar la neteja dels edificis municipals

  0
  neteja_3.JPG

  02/12/2016 – Es tracta del segon contracte més gran, de més de 8 milions.

  Un dels contractes que a dia d'avui es troben en continuïtat de servei i que l'Ajuntament vol actualitzar els propers mesos és el de la neteja d'edificis municipals. Es tracta del segon servei adjudicat més gran de la corporació, que aquest 2016 ha suposat una despesa de 8,1 milions d'euros i que encara avui es troba en mans de Fomento de Construcciones y Contratas.

   

  Caducat des de 2012, inclou la neteja de tots els edificis que pertanyen al Consistori, els equipaments escolars, socials i seus culturals. El Partit Popular va intentar dur a terme la seva renovació i fins i tot es van posar sobre la taula diferents propostes que els treballadors i treballadores no van acceptar. La negociació va desembocar en nombroses manifestacions i protestes, i finalment no es va aconseguir arribar a un acord.

   

  El nou govern va arribar a l'Ajuntament amb la intenció de revisar diferents serveis i analitzar la seva municipalització. A dia d'avui, aquest és el que té més números. De fet, fa mesos que les regidories d'Espais Públics i Hisenda negocien amb la plantilla i amb l'empresa. A dia d'avui, la decisió política és pràcticament definitiva, però cal acabar de definir la fórmula legal i administrativa per poder donar el pas.

   

  Una de les opcions, per exemple, seria que la plantilla actual, de més de 200 treballadores i treballadors, fos absorbida per una empresa municipal, com ara Engestur, i aquesta prestés el servei. L'estudi tècnic per saber quin seria el model més viable i efectiu continua en marxa, però, en principi, el canvi hauria d'estar llest abans del proper març, quan es resoldria la continuïtat del servei.

   

  Des del comitè d'empresa, tot i no saber com avança la situació des de fa setmanes, confirmen que les converses estan en marxa i valoren positivament l'hipotètic canvi. Expliquen que estan es troben en una bona situació i que l'empresa compleix amb les seves obligacions laborals, però sí consideren que passar a formar part de la corporació municipal seria una millora substancial.