Les entitats de Badalona bateguen amb La Marató de TV3

  0
  25
  Betúlia.jpg

  17/12/2014 – El Diari de Badalona us apropa un recull de les activitats, les recaptacions i les fotografies de les activitats organitzades a la ciutat per diferents entitats i centres locals en favor de La Marató.

  La ciutat de Badalona ha bategat amb força aquest cap de setmana amb La Marató de TV3, que enguany  s’ha enfocat a la investigació de les malalties del cor. A nivell de Catalunya, la crida ha tornat a ser un èxit i s’ha reunit uns 8,8 milions d’euros. A Badalona, diferents centres educatius i entitats en tots els àmbits han organitzat diverses activitats amb la finalitat de recaptar fons per a la causa. Algunes es van celebrar fa setmanes, però la gran majoria van tenir lloc la setmana passada, especialment el cap de setmana i el diumenge dia 14, data assenyalada.

   

  La Piruleta d’en Guillem

  Una de les primeres activitats a Badalona va ser la convocatòria d’un berenar solidari durant quatre dies, impulsada pels pares i mares de les Escoles Minguella que van poder destinar més de 1.500 euros. També, els alumnes van realitzar al voltant d’unes 3.400 grues, que després la Mutua General de Catalunya les va convertir en euros per a La Marató. Però una de les iniciatives més destacades i que ha arribat a revolucionar La Marató d’enguany ha estat la ‘Piruleta d’en Guillem’, un dolç creat pel pare de Guillem Valls, un nen badaloní d’11 anys que va morir l’any passat de mor sobtada cardíaca a causa de la displàsia -una malaltia degenerativa del cor que no té cura- provocada pel gen placofilina. Aquest dolç, recolzat per les Escoles Minguella, ha recorregut tot el territori català i en menys d’un mes s’han venut més de 14.000 piruletes i recaptat més de 19.500 euros.

   

  El cor de l'Escola Betúlia

  562 persones, entre alumnes, pares, mares i professionals del centre, a més de veïns de la zona, ja que la convocatòria era oberta al públic, van formar el logotip d’enguany “Jo estimo La Marató” amb un cor gegant com a protagonista, i que amb unes pancartes van aconseguir donar-li vida i que arribés a bategar. A més, a l’entrada de l’escola es va col·locar una urna per poder realitzar donatius. El Betúlia ha recollit 1.550 euros.

   

  El rastre de l’Escola Jungfrau

  Uns 250 pares, mares i amics de l’Escola Jungfrau van fer un rastre solidari amb objectes que es van vendre a un preu simbòlic i que van poder aconseguir al voltant de 1.300 euros. A més, es van realitzar tallers infantils com una gimcana sota el lema , mosaic i papiroflèxia, entre altres, on el cor era el protagonista i van participar els 400 alumnes de l’escola.

   

  Fer un bàsquet amb el cor

  Des de l’Associació Esportiva Minguella també van posar el seu granet de sorra amb la campanya “Fes un bàsquet amb el cor”, una iniciativa que es va celebrar al Pavelló Municipal de Casagemes on els darrers tres cap de setmana es va instal·lar una cistella que consistia fer bàsquet. Finalment han pogut destinar 150 euros per a la malalties del cor.

   

  La Rambla amb La Marató

  Un dels punts de la ciutat on es van concentrar més iniciatives va ser a La Rambla, on els Castellers de Badalona van realitzar un pilar solidari, però destacar la realització d’un mercat de segona mà, un esmorzar, activitats per a la mainada i tallers castellers i de risoteràpia, que amb tot això van poder sumar 402,05 euros al marcador de La Marató.

   

  Per un altre costat, els Bufons del Foc i del Toc van recaptar 280 euros mitjançant un taller de percussió per a nens, confecció d’instruments, dibuix i maquillatge, a ritme de batucades.

   

  Polseres solidaries al Col·legi Badalonès

  Polseres de roba amb dibuixos i frases relacionades amb les malalties del cor ha estat la idea dels alumnes des d’educació infantil fins a Centres Formatius del Col·legi Badalonès que durant el llarg d’aquesta setmana estan treballant i posant a la venda.

   

  Escola de Salut el Mar i Centre d’Estudis Joan Maragall

  Els alumnes de l’Escola de Salut el Mar i Centre d’Estudis Joan Maragall van realitzar de l’1 al 5 de desembre activitats com un berenar solidari, però el dia de La Marató el centre va acollir una desena d’activitats de tot tipus, des d’un torneig de ping pong fins a un concert de gospel, passant per una sessió de reiki, classe de reanimació cardiopulmonar, conferència sobre salut i nutrició, classes de dansa, xerrades sobre literatura i representacions teatrals, entre altres, que van aglutinar a més de 400 persones. En aquest conjunt d’activitats van participar diverses entitats com l’Associació Reiki Solidari de Badalona, Danzolona i Konfusión Barcelona, però també persones a títol personal com l’escriptor Jordi Matamoros. A més, també va col·laborar el grup de Facebook “Tú no eres de Badalona sino…”. En total van recollir 2.822,07 euros.

   

  El berenar de l’Escola Salvador Espriu

  L’Escola Salvador Espriu es va sumar, per tercer any consecutiu, a aquesta gran festa ciutadana. És per això que van tornar a organitzar un berenar al pati del centre, en el que van participar unes 400 persones, entre alumnes i familiars des de P3 fins a 3r de primària amb 27 pastissos casolans, que van ser venuts pels nois i noies de 5è i 6è, sota la vigilància de 14 mestres. L’acte va aconseguir recaptar 530 euros. De cara a l’any vinent, el Salvador Espriu cridarà als pares de tots els alumnes de tots els cicles per col·laborar amb La Marató.

   

  Pitch & Putt Solidari

  Des del Club Pitch & Putt es va realitzar un torneig benèfic d’aquest esport per les malalties del cor on van participar una trentena de persones i van recollir 600 euros. Els guanyadors del torneig van ser els equips Damian Doblas i Roger Navarro i Berenguer Orti i Lluis Blemonte a la categoria Scraht, mentre que a Handicap van ser Joan Caballero Castro i Joan Caballero Vilanova, i Abraham Alvarez i Alex Gimeno.

   

  Concert de l’Orfeó Badaloní i l’Escola de Música Moderna de Badalona

  L’Orfeó Badaloní i l’Escola de Música Moderna de Badalona van oferir dos concerts en conjunt al Teatre Principal. ‘Acords Animats’ era el títol del concert dirigit per Óscar Peñarroya i que va mostrar una selecció de les peces musicals més sonades de pel·lícules de dibuixos animats dels darrers temps. L’acte va aconseguir recaptar 2.350 euros.

   

  Badalona corre 11.000Km per La Marató

  Per segon any consecutiu, la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona va organitzar la iniciativa ‘Badalona corre per La Marató’,  amb el suport d’altres entitats esportives. Es tractava de mobilitzar la ciutadania per superar els 10.000 quilòmetres caminant o corrent. Per fer-ho possible, cada persona havia de descarregar-se una aplicació de telefonia mòbil que controlava la distància. Si no es disposava de telèfon mòbil, l’organització va preparar diverses quedades on es podia participar, i també enviant imatges a traves de les xarxes socials o correu electrònic.

   

  El repte va començar a les 6 del matí i es va assolir abans de les 9 de la nit, amb un total d’11.045.7Km entre 1.277 corredors de totes les edats. Part del teixit comercial i empresarial de la ciutat va aportar 754 euros a favor de la investigació de les malalties del cor.