La prohibició de pisos turístics s’amplia a tot el front marítim

  0
  31
  pisos turístics.JPG

  17/12/2014 – Ahir el Ple va aprovar la nova regulació, de forma provisional, amb la incorporació de tota la zona de primera línia de mar fins a Montgat, és a dir, amb Centre i Casagemes.

  El Ple municipal va aprovar a finals de setembre una proposta per actuar contra els pisos turístics que van començar a sorgir el passat estiu sobretot a la zona del passeig Marítim i que van despertar les queixes de comunitats de propietaris i associacions de veïns. La intenció era establir una regulació que racionalitzi la implantació d’aquesta mena d’habitatges per preservar la convivència als barris del Progrés, Gorg i la Mora, atès que no hi ha una reglamentació per a aquest tipus d’habitatge. Aquesta setmana, però, el Ple ha aprovat la nova regulació, de forma provisional, amb la incorporació de tota la zona de primera línia de mar fins a Montgat, és a dir, amb Centre, Casagemes, Canyadó i Manresà.

   

  Així ho van demanar els grups de l’oposició, PSC, CiU i ICV-EUiA, en especial els convergents, que van presentar l’al·legació formalment, a l’aprovació inicial. Després de recollir aquesta modificació, el projecte va ser votat a favor ahir de forma unànime. La proposta defineix dues zones a la ciutat. La zona A, a la façana marítima, on no s’admetran els habitatges d’ús turístic; i la zona B, corresponent a la resta de la ciutat, que sí podrà acollir pisos d’ús turístic, sempre i quan estiguin inclosos dins d’edificis destinats a tal finalitat.  
   

  Recordem que, abans d’impulsar la normativa 25 habitatges havien intentat regularitzar la seva situació com a pisos turístics, sis dels quals van ser denegats; els altres 19 sí poden exercir com a tal. Quant als autoritzats, el govern assegura que es duen a terme inspeccions constants i que ja existeix un “protocol no oficial” amb els veïns i les comunitats per tal que informin si detecten alguna irregularitat. Les sancions per a aquells propietaris que explotin una vivenda a mode d’habitatge turístic oscil·len entre els 3.000 i els 60.000 euros.