Les festes continuen a Llefià, Canyadó, Sistrells i la Morera

  0
  DSCF0564.JPG

  05/06/2015 – Destacades per les havaneres, cercaviles i activitats infantils durant tot el cap de setmana.

  Després d'un intens cap de setmana a diversos barris de Badalona, concretament a Sant Mori de Llefià, Bufalà, el Centre, la Morera i Pomar, on han celebrat les seves festes majors organitzades per associacions de veïns i entitats de caire cultural, aquest divendres les festes es traslladen a barris com Sant Antoni de Llefià, Canyadó i la Morera. Des de la plaça de les Palmeres, l'AV de Sant Mori de Llefià ha pogut celebrar-les amb xocolatada, sardinada i balls regionals, ja que ara fa un any es donaven per perdudes per la situació econòmica que pateix. Mentrestant, l'AV del Centre va posar punt i final a les Festes de Maig amb la tradicional Festa a Baix a Mar a ritme d'havaneres, sardinada i rom cremat, i a la plaça Antònia Boada es van celebrar diverses activitats esportives, concerts, correbars i dinar popular  amb l'AV de Bufalà.


  Canyadó

  Ara, aquest divendres 5 de juny, el barri de Canyadó enceta la seva festa major amb el tradicional homenatge a la gent gran, ja que es realitza un dinar (14h), festival artístic amb l'actuació de Salsabor (17.30h) i sopar (21h), al carrer del Drac. Tot seguit, a les 22h, el grup Mar i Vent oferirà una cantada d'havaneres a la mateixa ubicació i l'AV de Canyadó oferirà rom cremat a tots els assistents. Mentrestant, a la plaça Lola Anglada tindrà sortida a les 22h de la 1a Cursa Pirata Nocturna. De cara a diumenge, dia 7 a les vuit del matí, tindrà inici el torneig de 12 hores de petanca en la categoria femenina. Però la festa de Canyadó no acaba aquí, ja que el propers dies, 12, 13 i 14 de juny, remuntarà amb diverses activitats esportives i la traca final de Bufons del Foc i del Toc, entre altres.


  Sant Antoni de Llefià

  Amb el tradicional 'chupinazo' des del Centre Cívic Torre Mena a les 17.15h d'aquest divendres, iniciaran les festes de Sant Antoni de Llefià, que donarà pas a jocs populars i xocolatada (17.30h) al parc de la Solidaritat. De cara a la nit, a les 21.30h, el carrer Pérez galdós acollirà el XXV Sopar Popular i la lectura del pregó. El dissabte, dia 6, la festa es centrarà a la plaça Trafalgar amb jocs populars (11h), ballada de sardanes (18h) i un concert de reggae (21h). El diumenge, la plaça Trafalgar continuarà sent l'escenari principal amb la VII Trobada de col·leccionistes de xapes de cava (10h), sardinada i diverses actuacions (11h) i havaneres (20h).

   

  Sistrells

  També, des de la plaça Torrent d'en Grau l'AV de Fondo-Sistrells celebren la seva festa major i aquest divendres, 5 de juny, inicien amb la sardinada popular (19.30h), el pregó (21.00h) i finalment una revetlla amb música i ball (23h). Dissabte serà destacat per la trobada de puntaires (11h) i l'exposició de 'patchwork' (11.30h), mentre que a partir de les 17h hi haurà xocolatada, animació infantil i per la nit orquestra i rom cremat (22h). I diumenge, dia 8, s'organitzarà una paella popular (14.30h) i actuacions musicals a partir de les 17h per acomiadar les festes d'enguany.

   

  Morera

  D'altra banda, durant tot el cap de setmana l'AV de la Morera també estarà de festa major. Destacar que el dissabte, 7 de juny, hi haurà la 'banyetada dolça' per diversos botigues del barri (10h); activitats i berenar infantil (18h); el Correfoc (19.30h) des de la plaça Bac de Roda, i el 34è Sopar de Germanor d'Homenatge a la Gent Gran amb ball popular (21.30h) al carrer Pirineus. I finalment, el diumenge, dia 8, de 10.30 a 13.30h, també al carrer Pirineus, s'organitzaran activitats i tallers per a infants i joves, a càrrec del Gripau Blau, on a més hi assistiran agents dels Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i Ambulàncies La Pau per sumar-s'hi a la festa amb activitats lúdiques.