Les festes dels barris arriben a Can Clarís, Front Marítim i Montigalà-Batllòria

  0
  50
  DSC_8727.JPG

  Dissabte va ser el torn del barri de Can Clarís a la plaça Joan Miró, mentre que el proper cap de setmana les festes dels barris s'instal·laran al Front Marítim i a Montigalà-Batllòria.

  La plaça Joan Miró va poder finalment acollir l'esperada festa del barri de Can Clarís, que es va haver d'ajornar el passat mes a causa de la pluja per aquest dissabte, 9 de juliol.

   

  Centenars de veïns feien cua i s'aplegaven a les taules per degustar de les milers de botifarres que l'Associació de Veïns de Can Clarís va oferir, mentre que les alumnes de les classes de ball -flamenc, sevillanes i balls latins- exhibien el que havien après durant tot el curs. També, es va exposar un vídeo del balanç del curs 2015-2016, com així també d'algunes reivindicacions sobre el barri.

   

  La festa va finalitzar amb rom cremat i a ritme de Remember Music Show, un grup que va recordar i ballar cançons dels anys 60, 70, 80 i 90.

   

  Front Marítim

  D'altra banda, el proper cap de setmana del 15 al 17 de juliol, el Front Marítim -que aplega els barris del Progrés i de la Mora- estarà també de festa major. Divendres, dia 15, s'iniciarà amb un taller de patinatge des del pont del Petroli de 19 a 21 hores, mentre que a la nit -a partir de les 22h-, el port acollirà una exhibició de l'Escola de Música Moderna de Badalona.

   

  El matí del dissabte, dia 16, serà el torn de la festa de l'aigua -11.30h- amb tobogans refrescants, jocs d'aigua i xeringada de colors, com així també de la festa de l'escuma -13h-. A la tarda, s'oferirà una exhibició de diversos estils de ball, com així també tallers, jocs infantils, volada d'estels i xocolatada a partir de les 17h. Com a novetat d'enguany, els Bufons del Foc oferiran un correfoc a les 9 del vespre. Per finalitzar la jornada, se celebrarà el tradicional sopar popular amb espectacle pirotècnic i música per a tot el públic. Totes les activitats programades es desenvoluparan al passeig Marítim.

   

  La festa continuarà el diumenge, davant de l'antiga fàbrica CACI amb cantades obertes de cançó marinera, a càrrec de Cantaquetx, a les 12.30h, i animacions de salsa a les 17h. També, al barri de la Mora hi haurà inflables, animació infantil i xocolatada a partir de les 5 de la tarda fins a les 8 del vespre.

   

  A més a més, durant tot el cap de setmana s'instal·larà un mercat mariner al passeig Marítim.

   

  Montigalà-Batllòria

  Des de la pista poliesportiva del carrer de la Ciència, l'Associació de Veïns de Montigalà-Batllòria celebrarà també la seva festa el proper cap de setmana, 16 i 17 de juliol.

   

  Dissabte, a partir de les 21h, els veïns gaudiran d'un sopar popular amb exhibicions de l'escola de ball de l'entitat, de l'actuació d'Isabel de Merida i del 'coro rociero' de l'entitat andalusa Flamenco Vivo. Diumenge, dia 16, serà el torn de la sardinada -10h-, la festa de l'escuma -12.30h-, l'espectacle de pallassos -18h- i la cantada d'havaneres -19.30h- amb el grup Montjuïc i rom cremat.