Les incineracions representen un 60% dels serveis funeraris del Tanatori de Badalona

  0
  73
  PFB Tanatori Badalona.jpg

  En els darrers 20 anys, les incineracions s’han duplicat

  En els darrers anys, no només ha canviat el concepte que la societat té de la mort, sinó també moltes de les tendències al voltant del ritual funerari. Una d’elles és la incineració, que no ha parat de créixer en els darrers 20 anys, en què s’ha duplicat fins a representar el 60% dels serveis funeraris.

  Segons explica PFB Serveis Funeraris, la xifra ha estat accelerada sobretot per la pandèmia i, segons les dades de l’empresa, es consolida aquest 2022 a l’àrea metropolitana de Barcelona, on l’empresa disposa de dos complexos crematoris, ubicats al Tanatori de Badalona i al Tanatori del Litoral, a Sant Adrià de Besòs.

  En aquest àmbit, l’empresa ha desenvolupat diverses solucions per donar resposta al destí de les cendres, com el Camí del repòs, posat en marxa el 2015, un espai versàtil als jardins del Tanatori de Badalona que permet espargir les cendres o inhumar les urnes en columbaris. Una opció també disponible al centre de Sant Adrià de Besòs i als diversos cementiris que PFB gestiona.

  Canvis en les cerimònies

  D’altra banda, un altre dels hàbits que està canviant al voltant del fet funerari és el tipus de cerimònia, cada cop més personalitzada amb la incorporació d’elements com música en viu, lectures de textos o projecció d’imatges. La majoria de les famílies es decanten per celebracions de tipus religiós, majoritàriament catòliques, que en el cas de PFB superen el 77% del total.

  Cada cop és més perceptible la tendència creixent cap als homenatges laics, que aquest any representen el 21 % dels serveis funeraris duts a terme per la companyia, una xifra que suposa un 3% més respecte a 2021 i que s’ha triplicat en els darrers 5 anys. Tots els centres que gestiona PFB són multiconfessionals, oberts a totes les creences, i permeten la celebració de tot tipus de cerimònies, laiques o religioses.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí