Les instal·lacions municipals de Badalona es troben en una situació límit

    0
    66

    Diferents entitats de la ciutat es queixen que el nou servei de manteniment no funciona

    Els darrers anys, els problemes relacionats amb el manteniment d’instal·lacions públiques han anat en augment. Les queixes de les diverses entitats vaticinaven un molt mal estat de les instal·lacions si no es posava ull en el seu manteniment i ara tot ja ha entrat en col·lapse. Falta d’aigua potable,  en moltes d’elles. Són molts els exemples d’instal·lacions en un estat deplorable: els pavellons d’Ausiàs March i Montigalà, la piscina municipal Mireia Belmonte o el camp de futbol de Montigalà entre d’altres.

    Des de fa mig any, el Govern actual va impulsar un nou servei de manteniment en el qual s’integren 300 edificis i que havia de servir per resoldre molts dels problemes que denunciava la ciutadania. Sis mesos després no s’ha vist reflectit en el dia a dia dels equipaments públics i les mancances segueixen sense solucionar-se.

    Jordi Subirana és el Regidor de l’Ajuntament responsable del Servei de Manteniment: “És evident que les instal·lacions esportives i qualsevol edifici municipal té deficiències d’inversió de fa molts anys i també de manteniment.” Subirana assegura que des que va entrar en vigor el nou servei “s’està fent un enorme treball perquè cap edifici es quedi sense cobrir una necessitat bàsica”. El regidor explica que és important l’aprovació d’aquest nou servei que es va aprovar per unanimitat, per tal que governi qui governi sigui “un servei essencial que permetrà tenir les instal·lacions municipals en condicions”. Les principals actuacions que ha fet aquest servei són el manteniment a les dues noves escoles que s’han impulsat des de l’Ajuntament o la rehabilitació de Biblioteca de Can Casacuberta.

    Des del Servei s’assegura que s’està actuant a moltes de les instal·lacions esportives com ara els camps de futbol, petanques o pistes. “Fem tots els contractes que podem”, explica Subirana. Però, si parlem amb la majoria de clubs i entitats, les queixes són constants i les xarxes en van plenes.

    Marta Pocino forma part de Multipliquem les lluites, una plataforma unitària amb persones de Defensem ca l’Arnús, Juguem a bàsquet, la plataforma POM Ja, entre d’altres, que lluita a favor del manteniment d’instal·lacions esportives a la ciutat. Pocino explica que “no hi ha hagut mai una partida seriosa pel manteniment d’instal·lacions des de fa anys i ara tot està petant”. Fruit d’una reunió amb les diverses entitats que formen part de la plataforma, van posar de manifest la “lentitud burocràtica per tirar endavant projectes” i la “ineficiència de la maquinària pública”. També denuncien un “clientelisme” a l’hora de fe manteniment d’instal·lacions: “Sembla que tothom hagi de pidolar per aconseguir unes instal·lacions dignes. Volem més transparència”.

    Dèficits estructurals i administratius

    El consistori ha perdut un 15% de la seva plantilla en els darrers anys, per baixes o jubilacions, i no s’ha reposat nou personal. Un terç de la plantilla és personal interí de llarga durada i amb una gran part del personal temporal. Es coneix que l’Ajuntament té un superàvit important, per tant, el problema no rau en els costos d’aquest manteniment, sinó en la gestió per fer-ho possible.

    El mateix Subirana reconeix una falta d’agilització de les tasques i rapidesa administrativa de la maquinària pública. En un intent de refer aquesta problemàtica, l’Ajuntament va obrir la possibilitat de tenir per primera vegada la figura d’un gerent del govern municipal. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya va publicar l’anunci per aquest lloc i es resoldrà d’aquí un parell de mesos.

     

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí